Zsinórban harmadik győzelmét aratta női röplabda csapatunk!

Szerző: 
Atish
Datum: 
2017. március 04. - 14:15

Két győztes mérkőzéssel a hátunk mögött vártuk a péntek délutánt, amikor is újra a Tungsram Csarnokban volt fellépése női csapatunknak. Ellenfelünk a TFSE együttese volt.

UTE – TFSE 3:0 (17, 23, 16)
Megyeri út, 100 néző
Vezette: Árpás, Szabó P.

UTE: Ancsin, Headen, Lutter E., Háfra, Nagy V., Varbanova
Csere: Hadnagy R. (liberó), Dégi, Rohodi, Bezsandolszka, Juraszik, Hajós
Megbízott vezetőedző: Valics György

TFSE: Neizer, Tóth E., Molnár A., Karácsonyi, Benkó, Ostorházi
Csere: Dobrovits (liberó), Szalma, Hegedűs, Nagy M.
Vezetőedző: Németh Lajos.

Az első szettben a vendégek szerezték meg a vezetést, majd egyből sikerült a fordítás. Ezt követően 5:2-re sikerült ellépnünk, majd az első technikai szünetben már 8:3 volt az állása a javunkra. Ezt követően állandósult az ötpontos különbség a két csapat között (13:8, 15:9), majd a második szünetben 16:10 állt az eredményjelzőn. A pihenő után tovább sikerült növelnünk az előnyüket,p majd 18:11-nél és 20:12-nél a TF időt kért. 22:14 után zsinórban jött három vendég pont, ezt követően újra mi kezdeményeztünk, és 25:17-re nyerünk, így összesítésben 1:0-ra vezettünk.

A második játszma végig kiélezett csatát hozott, mind a két gárda nagy erőket mozgósított a győzelem érdekében. Ez a szett fordítottan kezdődött, mint az előzőz, itt mi szereztünk vezetést, majd ellenfelünk fordított (1:0, 1:2). Ezután egészen 5:4-ig ott volt az előny, majd 6:7-re már megint a vendégek vezettek. A technikai szünetben 6:8 állt az eredményjelzőn, majd ismét egy kőkemény csata alakult ki a pályán. Sajnos egész idő alatt mi futottunk az eredmény után, de nem hagytuk a vendégeket két pontnál többel meglépni. A második technikai szünetben 15:16 volt az állás, majd hirtelen 15:18-ra módosult. Ekkor ismét előhúztunk a tartalékokat, és 19:18-ra fordítottunk. 21:19-nél időt kért a TF, ami után két-két pont következett mind a két oldalon, majd jött az egyenlítés (23:23). A végjátékban jobban koncentráltunk, és 25:23-ra nyertünk, így már 2:0-ra vezettünk.

A harmadik  szettben ismét csak a TF szerzett előnyt, majd újra fordítottunk (3:2). 4:2-nél újabb vendég időkérés következett, az első szünetben pedig 8:4 volt az állás a javunkra. Ekkor megint sikerült hátom ponton tartani ellenfelünket, majd 14:9-nél lehetett először azt érezni, hogy elfáradt a TF. A második szünetben 16:9-re léptünk el, majd innen már nem volt visszaút, és fokozatosan növeltük az előnyüket. A vége 25:16-lett, így 3:0-ra győztünk, és igen értékes három pontot sikerült újra bezsebelnünk.

Valics György, megbízott vezetőedző:Van az a mondás, hogy bizonyos szint fölött nem megyünk bizonyos szint alá. Mi sajnos lemegyünk. Ez látszódott a mai, második szettünkben is. Amíg ezt csináljuk, és hagyjuk, hogy ellenfelünk feljöjjön, addig bárki tud nekünk gondot okozni. És ez látszódott ma a TF-n. Amíg megvolt az alapjátékunk, és taktikusan nyitottunk, addig nem volt gond. Amikor újra szétestünk, akkor sikerült feljönnie a vendégeknek. A harmadik játszma megint sima volt. Mindenkinek tudtunk játéklehetőséget adni. Látszódott a játékunkban a tudatosság, aminek meg lett az eredménye.