A Szombathellyel kerültünk össze a Magyar Kupában!

Szerző: 
Atish
Datum: 
2017. augusztus 15. - 12:45

A férfiaknál 18, a nőknél 19 csapat jelentkezett (az NB I-eseknek kötelező volt), a 2017/2018-as Magyar Kupa elhódítására.
Mindenképpen előremutató, hogy az elmúlt évekhez képest nőtt a csapatok száma és visszatértek olyan (főleg vidéki) csapatok, amelyek az elmúlt években nem indultak.
Pezsdüljön csak a hazai röplabdás élet!
Szurkolói szemmel kicsit esélyeket latolgatnék így a holtszezonban.
A fiúknál már a selejtezők is hozhatnak érdekességet, hisz újra elindul Szeged és egyből a Nyíregyházával találkozik, valamint lesz egy fura TFSE - Pénzügyőr SE-Debrecen párharc is. Tippem sincs, hogy mely csapatok vannak a nyári igazolásokkal előnyben, ráadásul mindenképp érdekesnek tűnik a Pénzügyőr-Debrecen házassága.  Mondjuk a jópofa az lett volna, ha Pénzügyőr SE-Debrecen a felső ágba lett volna sorsolva és utána egyből nekifeszülhetett volna a Pénzügyőrnek, de nem így lett. Lehet, hogy ezt irányították? Mindegy.
Nézzük tovább, milyen csemegék várhatnak ránk ezen a vonalon az idén, mert ugyebár ebben az évben el kell jutni a legjobb négyig.
Izgalmas meccs lehet a PTE-PEAC - MAFC-BME, hisz a MAFC-ról sok hír nem érkezett. A másik ág ebben a párosításban és látva az igazolásokat, egyértelmű Kecskemét sikert ígér, de ha bárki is megjósolja tutira, akkor az megérdemli a kismalac farkát. Aztán a Kecskemét ismét behúzhatja a négyes döntőbe kerülést, de gyertyával köszöntsd a szentestét!
A Dunaferről sem jöttek még hírek, de ott évek óta nagyon jó utánpótlás munka zajlik, tehát reménykednek, hogy a DEAC elleni meccsüket behúzzák. Ezen az ágon van a tavalyi szezon közönség-csapata a Pénzügyőr és a selejtezőből továbbjutó. Nem irigylem őket, de nincs mese, itt a nagyobb múltnak és tapasztalatnak nagyobb esélye van, tehát a Dunaferres fiúknak nagyon oda kell tenni magukat, hogy szép ajándékot tegyenek a karácsonyfa alá. Nem kell sírni, ha nem így lesz.
Az alsó ág.
Igazi meglepetéscsapat lehet a Kertvárosi Sport Egylet, de ebben a szezonban még szerintem nem tudják legyőzni a Sümeget! Cáfoljanak rám! Az ellenfelükhöz nem kell nagy tippmixes érzék, hisz ott a Kaposvár vár majd rájuk! Ez van.
Izgalmasabbnak tűnnek a legalsó ág párharcai. A Fehérvár egyelőre sötét folt. Igazolt egy jó feladót és egyelőre kb. ennyit tudunk. A Barcika egyértelműen erősödött, de mire lesz ez elég? Talán meglesz a barcikai győzelem, de ha bárki elkiabálja, akkor az nagyon tud. Az ellenfelük a négybe jutásért elvileg lefutott, hisz a Szolnoknak túl kellene esnie viszonylag könnyedén a selejtezőből bejutón. Aztán, hogy a négybe jutásért mit kezdenek egymással? Majd elválik, mint egyszeri pap a bejárónőjétől…
A fiúknál tehát már a legelején lehetnek érdekes és jó meccsek. Érdemes lesz ezeket nyomon követni.
Reményeim szerint nem kell hozzá mindenkinek Derricknek lenni és a TV leadja a fontosakat.

Nézzük a lányokat, mert ugyebár náluk azért is necces a történet, mert legjobbjaink – reményeink szerint – túlon lesznek egy sikeres EB szereplésen. Így kell belecsöppenni a magyar valóságba.
Itt már három előselejtező is lesz és ez mindenképp örömteli.
Csupa olyan egyesület indul, amelyek megmozgatják a szívek csücsökjét!
Eger, Debrecen, RÖAK-Kaposvár, Fehérvár, Diósgyőr, Balatonfüred. Szép ez!
Nézzük sorban felülről.
Szombathely-UTE.
Most erre mit írjak? A Szombathely és az UTE is új edzőt kap erre a szezonra, de a tapasztalat és egyelőre talán a tudás is az újpestiek felé billenti a párharcot. Most őszintén, ezen az oldalon, hogy a tökömbe tudnám azt írni, hogy nem az Újpest jut tovább! Mit fogok a következő meccsre írni...
Előselejtező – EVSI – DEAC. Megjósolni is lehetetlen ma. Nem is nagyon akarom, mert ezután jön a Nyíregyháza. Elképzelhetetlen ma, hogy ne a nyírségiek jussanak tovább, de ilyenkor jönnek a közhelyek, hogy a labda gömbölyű, meg a lányoknál bármi megtörténhet, tehát hajrá Eger, hajrá Debrecen!
Aztán karácsonyig a két párharc győztese összecsap. Mondjuk UTE-Nyíregyháza a négybe kerülésért. Ha a múlt szezont nézem, akkor sima liba a Nyíregynek és ráadásul erősödtek, szépültek a nyáron. Na jó, az újpesti lányok is napoztak, tehát a szépség egálban van. A pillanatnyi forma dönt és a felkészülés. Talán addigra az újpest lányok is megtanulnak argentin tangózni és akkor négy között a jobb táncos. Igen, a tánctudás lehet a mérvadó!
Következő ág a négybe kerülésért.
Miskolc – MTK.
Na, ezt aki az elmúlt évek alapján tutira MTK-ra tippeli, akkor esetleg elköveti élete azon hibáját, amit utána csak sűrű pálinkázással tud homályba veszíteni! Nem írnám, hogy gyengült az MTK, mert a fiatalok olyan lendületet adhatnak, amitől kidurran a buborék vagy a Miskolc. Ettől még talán az MTK az esélyes.
A RÖAK-Sport 36 Kaposvár-Fehérvár selejtezőben az lesz a szép, hogy mennyire tudják a fehérvári lányok azt a tudatos alapjátékot játszani, amit láthattunk tőlük. Aztán a Kaposvár majd jól bebizonyítja, hogy ők sokkal jobbak! mindegy is, mert ezen az ágon jön a Vasas. Az meg jön. Mert az olyan és a mai helyzet is az, meg a jövő is az idén, hogy a Vasas játszik mondjuk az MTK-val a négyért, de ez is mindegy, mert a Vasas itt is nyer és bent lesz a szilveszteri menüben.
Harmadik ág.
TF- Gödöllő.
Fogalmam sincs. Szinte alig van hír a két csapat házatájáról. Írhatnám azt is, hogy igazi háztáji unicumok jelen pillanatban. A múlt szezon alapján és az utánpótlás miatt talán a Gödöllő az esélyes, de mi van akkor, ha előjön a TF egy ultival? Nem tudom, de Gödöllő.
Palota- Jászberény.
Nem szeretnék kedveskedni a berényieknek, de ahogy jelen pillanatban kinéz, simán besétálnak a négybe. Mondjuk mindent meg is tettek az erősítésekért, de valahogy ez a sorsolás nagyon nekik áll.
A legalsó ág.
Budaörs-Kaposvár.
Ha a tavalyi szezont nézem, akkor sima kaposvári siker néz ki, de mi van akkor, ha a budaörsi fiatalok egy párharc erejéig állják a sarat. Na jó, teremben nincs sár és a Kaposvár egyelőre erősebbnek tűnik… de.
Diósgyőr- Balatonfüred, mint előselejtező. A kérdés csupán annyi, hogy Andinak mennyit sikerül átadnia a fanatizmusából. Ha ez megy, akkor a fiatalok talán le tudják hozni ezt a meccset. DE.
Jön a Békéscsaba és mindent visz!
Elfújja a bakonyi szellőt, a kaposvári vihart is és ha nem is simán, de ott lesz a négyben.

Aztán az új év elején a beigli, káposzta, hal és virsli után gyorsan le is zavarhatják a negyeddöntőket, hogy mindenki érezze, itt bizony dübörög a sportszeretet. 

A párosításokat és az ágrajzot IDE kattintva tekinthetik meg!