Szlovákiában járt gyermek csapatunk

Szerző: 
Herr Zsuzsanna
Datum: 
2017. szeptember 30. - 19:00

A Szlovákiai Hnustá-ra kapott meghívást szakosztályunk több utánpótlás korosztályban. A szeptember 30.-október 1-i hétvégére tervezték a 16 csapatos gyermek korosztályú tornát. Mivel „csak” 12 csapat jelentkezett, így 1 naposra sűrítették a mérkőzéseket. Ezen a hétvégén rendezték a hazai OSB első fordulóját, melyen több gyermekkorú játékosunk is szerepel, ezért a „B” csapatunkat neveztük az eseményre. Szombat hajnali 6 órakor izgatottan gyülekeztek a lányok a Jégpalota előtt. Majd közel 3 órás buszozással vágtunk neki az eddig még számunkra ismeretlen szlovákiai túránknak.

A helyszínre érve nagy szeretettel fogadták csapatunkat, hisz általunk vált „nemzetközivé” a csak szlovák klubokból álló torna.

A csapatokat 3 csoportba sorolták. A helyi sportcsarnokban kettő, a közeli iskola tornatermében 1 pályán zajlottak a mérkőzések.

Érkezésünkkor már zajlottak az elő mérkőzések. Majd következett az ünnepélyes megnyitó.

Mi a B csoportba kerültünk. Első ellenfelünk, a hasonlóan fiatal TJ Lokomotiva Cadra "B" csapat volt. Az első szettet simán nyertük a tavalyi esztendőben már összeszokott gárdánkkal. A második szettben aztán egy kicsit leállt a gépezetet és ellenfelünk egyenlíteni tudott. 1-1

Egy kis pihenő után másodikként a MSK Zar nad Hronom "A" csapatával játszottunk Itt már nehezebb dolgunk akadt. A lányok küzdeni akarásával nem volt baj, de így is ellenfelünk bizonyult jobbnak. 0-2

Következett a torna egyik legerősebb és határozottan legmagasabb csapata, a SKM Liptovsky Hadok. Az első szettben még tanúsítottunk némi ellenállást. Kemény szervákkal próbáltuk nehezíteni gyors támadásaikat. A második szettre nem maradt a kitartásunkból. Nagyarányú vereséget szenvedtünk. 0-2. Csoport harmadikként a 7-9. helyért játszhattunk tovább. Egy rövid séta után a szomszédos iskola tornatermében léptünk pályára. Itt a terem alacsonysága és a pálya fölé belógó vasak és palánkok nehezítették a játékot. Játékosaink ezt jól kihasználva, gyorsan alkalmazkodva játszottak és magabiztosan nyertek a TJSK VK Krupina ellen 2-0

Visszaérve a sportcsarnokba, egyből következett utolsó mérkőzésünk az „A” csoport harmadik helyezettjével. Itt már megmutatkozott a reggeli korán kelés 1-2 játékosunkon. Mindenki játéklehetőséghez jutott. Így is hoztuk a kötelező győzelmet. 2-0.

Ezzel csapatunk a 7. helyen zárta a 12 csapatos tornát, mely jól szolgálta felkészülésünket az idei megmérettetésekre és a jövő hétvégi OGYB-re.

UTE: Felső sor: Laskovics Laura, Fáy Nikolett, Borbély Bora, Szandányi Ivett, Dergez Alexa, Kóka Zsófia

         Alsó sor: Kovács Dorka, Cseh Nikolett, Correa Nadine, Gaál Dorottya, Kató Anna, Tóth Anna