Szenzációs mérkőzésen, hátrányból győztük le a Jászberény csapatát!

Szerző: 
Atish
Datum: 
2017. október 30. - 14:45

Két „könnyebb” bajnoki mérkőzés után egy komolyabb összecsapásra készülhettünk csütörtökön a Tungsram Csarnokban, hiszen egy megerősödött Jászberény látogatott hozzánk. A televízió kérése miatt szombatról tették át a találkozót hétköznapra, ám ennek ellenére is teljes telt ház volt a „tungiban”. A találkozón készült képeket IDE kattintva tudják megtekinteni!

Már az első szettben is látszódott, hogy nem lesz egy könnyű sétagalopp a harmadik bajnokink, és akkor még nem is sejtettük, hogy milyen lesz az első játékrész befejezése ….. de ne szaladjunk ennyire előre.

Az első pontot mi szereztük meg, majd 2:3-ra fordított a Jászberény. Sajnos 4:5-nél egy összecsúszás után Kötél Dóri maradt lent a parketten, de egy kisebb ápolást követően tudta folytatni a játékot. 8:12-nél időt kértünk, majd 13:15-nél ugyanezt tette ellenfelünk is. 16:20-nál négy ponttal lépett el a vendég együttes, ám 19:20-nál már megint ők kértek egy kis pauzát. 21:24-nél jött a „dráma”, hiszen három nagyszerű labdamenetet követően ismét egál állt az eredményjelzőn, majd 25:24-re, 26:25-re és 27:26-ra nálunk volt a vezetés. Innentől kezdve viszont futottunk az eredmény után, és egészen a harmadik szettlabdáig sikerült hárítanunk, ekkor azonban megszerezte a szükséges plusz egy pontot a Jászberény, és 29:31-re nyertek (0:1).

A második játszmában szinte végig az történt, amit mi szerettünk volna. Érezhető volt, hogy az első szett sokat kivett a vendégekből. 6:0 után sikerült csak pontot csinálniuk, majd a másodikra egészen 13:2-ig kellett várni. Ekkor újra a mi perceink következtek, és 17:2-re léptünk el. Sajnos ezt követően kicsit leültünk, megnyugodtunk a magabiztos előny tudatában, és bár így sem forgott veszélyben a játszma megnyerése, a vendégek „kozmetikáztak” az eredményen, és egészen tíz pontig zárkóztak.  23:10 után viszont újra csak mi szereztünk pontot, így 25:10-re nyertünk, és kiegyenlítettük az összesített állást (1:1).

A harmadik szettben ellenfelünk szerezte meg a vezetést, majd 2:1-re már nálunk volt az előny. Egészen 5:4-ig felváltva jöttek a pontok mind a két oldalon, majd a 8:4-es vezetésünk után ismét csak időt kért a vendégek edzője. Ekkor azonban már újra nálunk volt az irányítás, sokkal élesebben, jobban koncentrálva játszottunk, és nem hagytuk, hogy megzavarják a játékunkat. 14:8-nál újabb szünet jött, majd 18:10-nél már nyolcpontos volt a különbség a két csapat között. A végjátékban itt is kicsit visszavettünk a tempóból, ellenfelünk pedig egészen 25:16-ig jött fel, de ezt a játékrészt is mi nyertünk, így már 2:1-re vezettünk.

A negyedik szett is hasonlóan kezdődött, mint az előző annyi különbséggel, hogy egészen a 10:9-es vezetésünkig egy pontnál többel nem tudott egyik csapat sem meglépni a másiktól. 13:9-nél megint csak a vendégek kértek időt, majd szépen lassan állandósult a három-négypontos különbség a két együttes között. 19:15-nél még megpróbált mindent a Jászberény, de ma nem volt ellenszere a játékunknak, így 25:16-ra és 3:1-re győztünk.

Vezetőedzőnk így értékeltek a látottakat: „Tudtunk, hogy egy nehéz mérkőzés vár majd ránk a Jászberény ellen. Sajnos az első szettben sok taktikai hibát követtünk el, nem koncentráltunk eléggé, és kicsit megzavarta a lányokat Dóri „sérülése” is. A szett végén hiába zárkóztunk fel, és szereztük meg több alkalommal is a vezetést, újra előjöttek a hibáink, és ezért nem sikerült nyernünk. A második játékrészben belenyúltam a csapat összeállításában, pályára küldtem a két Argentin igazolásunkat, akik új erőt és lendületet adtak a csapatnak, aminek köszönhetően sikerült megnyernünk a mérkőzést. Boldog vagyok, hogy mind a három pontot itthon tudtuk tartani. Remélem hasonlóan sikerült majd a folytatás is.

Itt szeretnénk megköszönni mind a két csapat szurkolóinak a sportszerű, végletekig élvezetes és nagyon hangos szurkolást. Ez a mérkőzés is bebizonyította, hogy a lányok és a szurkolók közös összefogásával mire képes mind a csapat!

HAJRÁ UTE!