Sima győzelemmel kezdte a bajnokságot röplabda csapatunk!

Szerző: 
Atish
Datum: 
2017. október 18. - 07:15

Szombaton lépett először pályára női röplabda csapatunk a 2017/2018-as magyar bajnokságban, ahol az első ellenfelünk a Haladás-Szombathely együttese volt. A találkozón készült képeket IDE kattintva lehet megtekinteni!

Az első szettben nem nagyon látszódott, hogy a Vas megyei csapat most jutott fel az NB II-ből, határozottan, keményen és néhol még taktikusan is játszott. Bár a vezetést mi szereztük meg (1:0), két gyors pontnak köszönhetően már a vendégeknél volt az előny. Ezt követően átvettük az irányítást, és 8:4-re, majd 11:5-re is sikerült meglépnünk. Ekkor időt kértek a zöld-fehérek, majd 13:10-nél mi is ezt tettük. Ekkor ismét összeszedtük magunkat, és 19:13-nál már újra ellenfelünk edzője szánta rá magát egy kis „fejmosásra”. 21:16-nál jött egy kis megingás a játékunkban, aminek hatására két pontra, 22:20-ra zárkózott fel a Haladás. A játszma végén jobban koncentrálva 25:22-re nyertünk, így 1:0-ra vezettünk összesítésben.

A második szett eleje a minek volt, 4:2 és 6:4 után viszont ismét csak a Szombathely vezetett (6:8). Ekkor megint „megráztuk” magunkat, és zsinórban jött öt lila-fehér pont, ami után megint a vendégek kértek időt. 20:15-ig állandósult a négy-ötpontos vezetésünk, majd 20:17-t követően csak mi szereztünk pontot, így 25:17-re nyertünk, és már 2:0-ra vezettünk.

A harmadik játékrész is az előzőhöz hasonlóan alakult. Sikerült ellépnünk 4:1-re, majd 6:5-re és 11:7-re is vezettünk. Ekkor megint jött egy vendég pauza, de ez most nem segített a Szombathelyen, és egészen 18:11-ig meg sem álltunk. Egy időkérést követően már csak három pontot engedélyeztünk a Haladásnak, így 25:14-re, és 3:0-ra győztünk.

Vezetőedzőnk, Horacio Bastit így értékelte a bajnoki nyitányunkat: „Mindössze három felkészülési mérkőzése volt a Haladásnak, ami – szerintem – nem túl sok, de legalább adott egy-két támpontot a játékukkal kapcsolatban. Egy videós elemzést követően kiveséztük a lányokkal, hogy mik az erősségei és a gyengéi ellenfelünknek. A kezdeti nehézségek ellenére is jól játszott a csapatunk, ahogy ment előre a meccs, úgy sikerült kijavítani a hibáinkat, a végén pedig magabiztosan nyertük meg a mérkőzést. A következő bajnoki találkozóig azon leszünk, hogy fejlesszük a játékosok technikai és taktikai tudását, hogy az előttünk álló gödöllői összecsapáson már eredményesebben tudjunk pályára lépni.

A következő mérkőzésre 2017. október 21-én, szombaton, 18 óra kezdettel kerül sor a gödöllői SZIE Sportcsarnok, ahol a PENTA Gödöllői RC lesz az ellenfelünk.