Ott vagyunk a legjobb négy között a röplabda rájátszásban!

Szerző: 
Atish
Datum: 
2018. április 27. - 16:30

Szombaton délután került megrendezésre az utolsó hazai extraliga mérkőzésünk a röplabda bajnokságban. Ellenfelünk az egykor szebb napokat is megélt Vasas Óbuda volt. Fél szemmel azonban egy másik találkozót is figyelemmel kísértünk, hiszen a Békéscsaba azt a Nyíregyházát látta vendégül, aki közvetlenül mögöttünk volt a tabellán, így egy FATUM pontszerzés nagyban megnehezítette volna a dolgukat. Mivel a BRSE „sima”, 3:1-s győzelmet aratott, így az már biztossá vált, hogy bármi is lesz a piros-kékek elleni mérkőzésünk eredménye, már biztosan ott vagyunk a legjobb négy csapat között.

UTE–Vasas Óbuda 3:0 (18,16,20)

Az első szettben kicsit kényelmesen kezdtünk, vagy ellenfelünk volt nagyon motivált, és hol itt, hol ott volt az előny (1:0, 4:5, 10:11). 14:13 után azonban ritmust váltottunk, és először sikerült két pontra növelni az előnyünket. 21:16-nál jött egy vendég időkérés, de ekkor már nem engedtük ki a vezetést a kezükből, és 25:18-ra nyertünk, így 1:0-ra vezettünk összesítésben.

A második játékrész eleje nagyon hasonlított az elsőre, de itt mindössze 7:4-ig tudott lépést tartani velünk a Vasas. Ezt követően állandósult egy három-négypontos különbség, ami 16:11-nél már ötre is nőtt. 20:15-nél újabb időkéréssel próbálkozott ellenfelünk, de a hátralevő időben mindössze egy pontot engedélyeztünk nekik, így 25:16-ra nyertünk, és már 2:0-ra vezettünk.

A harmadik szett eleje magabiztos, lila-fehér játékot hozott, és már 6:2-ra is sikerült ellépnünk, majd 8:4-nél újra a csak vendégek kértek időt. 13:11-nél már csak két pont volt a differencia, ám megint megrázták magukat a lányok, és 16:12-re növeltük az előnyünket. Sajnos ekkor jött az egyetlen hullámvölgy a játékunkban, amit ellenfelünk ki is használt, és egészen 20:18-ra zárkózott fel, amikor mi is időt kértünk, hogy rendezzük a fejeket. Ez sikerült is, a lányok megnyugodtak, és 25:20-ra, valamint 3:0-ra győztünk. Mivel már csak egy találkozó van hátra az extraligából, és mivel ezzel bebiztosítottuk magunknak a második helyet a tabellán.