OGYB 1. forduló - UTE B

Szerző: 
Herr Zsuzsanna
Datum: 
2018. október 06. - 20:00

Szombaton gyermek korosztályban is megkezdődtek a 2018-2019-es Országos Bajnoki mérkőzések. Az UTE 2 csapattal nevezett az idén is a versenysorozatra. A tavalyi eredmények után mindkét csapatunkat az I. osztályba sorolták, ahol 24 csapat versenyez 6-8 tornán, a végső sorrend eldöntéséig.

Az alapszakaszban 6 db négyes csoportba sorsolták a csapatokat, ahol 2-2 tornán körmérkőzést játszanak.

Az UTE B, a Dunakanyar, Lőrinc 2000 és RÖAK csapatival került össze. Az első fordulót Kaposváron rendezték október 6-án.

 

Reggel 7.00-kor indult csapatunk a Jégpalota elől a közel 3 órás útra.

 

 

Mint a múltheti szlovákiai tornán, most is több mini játékos kapott lehetőséget, hogy nagypályán is bizonyítsa tudását. Velük kiegészítve 13 játékos versenyzett lila színekben a mai napon.

Első mérkőzésünket a Pest megyei Dunakanyar együttese ellen játszottuk. A bemelegítésnél ellenfelünk nagy ütésekkel ijesztgette lányainkat. A mérkőzésen ezekből már nem láttunk sokat. Lila lányok nagyon jól szerváltak, ennek következtében sokszor labdamenet sem alakult ki. Ha igen, akkor jól mezőnyöztünk és bátran támadtunk. Már az első szettben kipróbálhattuk cserejátékosainkat is. A vártnál könnyebb győzelmet arattunk.

UTE B – Dunakanyar SE 3-0 (13, 13, 15)

 

 

Pihenés nélkül kezdődött a következő mérkőzésünk. Ellenfelünk a szintén budapesti Lőrinc 2000 csapata volt.

Hasonlóan jól kezdtek lányaink. Az első szettben szinte állva hagytuk ellenfelünket. 25-4!

A második etapban végi 4-5 ponttal vezettünk. Már szinte az egész cseresurunk pályán volt. 20-nál megakadt a gépezett. Ellenfelünk egyenlített, majd átvette a vezetést is. A végjátékban azonban minden a helyére került, így ezt is nyertük. A harmadikban már újra végig söpörtünk ellenfelünkön. Itt is pályára lépett mindenki.

Lőrinc – UTE B 0-3 (-4, -22, -12)

 

Következett két meccs szünet. Ez alatt elfogyasztottuk a jól megérdemelt ebédünket. Harmadik és egyben utolsó ellenfelünk a hazai Kaposvári RÖAK gárdája volt. A nap folyamán egyértelmű volt, hogy a hazaiaké a legerősebb, legrutinosabb gárda a csoportunkban. Sajnos játékosainknak nem tett jót a hosszú pihenő. Nehezen lendültek játékba. Az első szett gyorsan elúszott.  (9-25)

A másodikban már ébredeztek lányaink, de sajnos még ez is kevés volt. (17-25)

A harmadikban aztán végre felébredtünk. Végre nem rontottunk annyi nyitást. Végig mi vezettünk egészen a végjátékig. Ekkor egy kicsit megremegtek a kezek. Izgalmas, szép játékkal sikerült szépítenünk. (27-25)

UTE B – RÖAK 1-2 (-9, -17, 25)

Csoport másodikként fejeztük be a tornát és várjuk a folytatást. (november 11 – Lőrinc)

 

 

 

UTE B:

13 Rabócsi Bora, 3 Csákány Blanka, 18 Keszeli Zita, 9 Gali Réka, 4 Petrik Petra, 16 Jenei Kata, 19 Varga Dóra, 5 Laskovics Lilla, 7 Tóth Anna, Liberók: 6 Frajnovics Csenge, 12 Náday Laura. Csk: 2 Dergez Alexa, 8 Nyáry Jácinta

Edző: Herr Zsuzsanna