Nehezen indult, de sima lett a vége a Budaörs ellen mérkőzésünknek!

Szerző: 
Atish
Datum: 
2017. november 14. - 08:15

Az elmúlt hétvégén egy könnyebbnek ígérkező mérkőzés várt felnőtt csapatunkra hazai pályán, hiszen az „A” csoport negyedik helyezettje, a Budaörs látogatott a Megyeri útra. A találkozón készült képeket IDE kattintva tudják megtekinteni.

Az első szettben nagyon „bent ragadtak” a lila-fehér lányok az öltözőben, a játékrész ezen szakaszában szinte végig futottunk az eredmény után. 4:8 után sikerült ugyan két pontra felzárkózni (8:10), ezt követően megint a vendégek pillanatai következtek. 8:13-nál megint ötpontos előnyre tett szert a Budaörs, majd újra feljöttünk két pontra (12:14). Sajnos ezután megint kiengedtünk, aminek hatására 13:20-ra lépett el a vendég együttes. 16:24-nél rendeztük a sorokat, úgy játszottunk, ahogy azt az eleje óta kellett volna, és öt szettlabdát hárítva felzárkóztunk 21:24-re. Sajnos a hatodikat már nem sikerült beütnünk, így – mindenki nagy meglepetésére – 21:25-re nyert a Budaörs. és 0:1-ra vezetett összesítésben.

A második játszmában már esélyt sem adtunk ellenfelünknek, 4:1 után 8:2, majd 13:4 állt az eredményjelzőn. A találkozó ezen szakaszában jól látható volt, hogy ha tudásunk legjavát nyújtjuk, akkor nem lehet probléma a mérkőzés megnyerése. 15:7-t követően ismét csak kiengedtünk egy kicsit, amit a BDSE ki is használt, és bár egy percig sem forgott veszélyben a győzelmünk, sikerült 20:10-re zárkóznia, A végén újra magabiztossá vált a játékunk, és 25:12-re győztünk, így kiegyenlítettünk (1:1).

A harmadik szett elején még akadozott a játékunk, ám 2:2 után 7:3-ra „mentünk el”. Sajnos ekkor megint jött egy hullámvölgy, és hamarosan már 8:8 volt az eredmény. 15:11-nél a vendégek kértek időt, majd a pauzát követően újra magunkra találtunk, és 20:15-re módosítottuk az állást. A hátralevő időben csak mi szereztünk pontokat, így 25:15-re nyertünk, és megfordítottuk az összesített állást (2:1).

A negyedik játékrész elején megint domináltunk. 5:1-nél újra időt kért a Budaörs. 12:5 után 14:6, következett, majd ismét átadtuk a kezdeményezést a vendégeknek, akik 20:11-ig jöttek fel. A hátralevő időben sikerült ugyan még egy kicsit kozmetikázni az eredményen, de 25:16-ra, és 3:1-re győztünk, így továbbra is vezetjük az „A” csoportot.

Vezetőedzőnk az első szettben mutatott játékkal egyáltalán nem volt elégedett, de a későbbi játékrészben már látott bíztató dolgokat a játékunkban: „Nem így terveztük a mérkőzés elejét. Rengeteg hibával játszottunk, nem koncentráltunk eléggé, nem tartották be a lányok a taktikát. A második, harmadik és negyedik szettben sokat javultunk, újra visszavettük az irányítást. Bízom benne, hogy ezen a héten sikerül javítunk a koncentráción, és megértik a játékosok, hogy sokkal határozottabban és magabiztosabban kell kezdeni a találkozókat.