Nagy Viktória is utazik a felnőtt válogatott edzőtáborába!

Szerző: 
Atish
Datum: 
2017. augusztus 19. - 16:45

A World Grand Prix-győztes magyar női röplabda-válogatott szerdán megkezdte a felkészülését az azeri-grúz közös rendezésű Európa-bajnokságra, Érden.

Kezdésként a csapat tagjai egy közös ebéddel hangoltak arra a nem kevés feladatra, ami rájuk vár. A játékosokat és a szakmai stáb tagjait az érdi Centrál Borházban elfogyasztott finomságok után a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára, Ludvig Zsolt köszöntötte a megnyert World Grand Prix-sorozat kapcsán. Sőt, még a hétvégi strandröplabda-bajnokságon győztes férfi páros válogatottnál dolgozó tagjának, Nacsa Gábornak is gratulált, nem beszélve Bokorné Liliom Ritától, aki július végi házasságkötése alkalmából kapott kedves szavakat a főtitkártól.

Alberto Salomoni keretében történtek kisebb változások a World Grand Prix-győztes csapathoz képest. Kötél Dóra, Pallag Ágnes és Pekárik Eszter nagy valószínűség szerint nem lesz ott a szeptemberi kontinenstornán, helyettük Papp Orsolya, Nagy Viktória és Török Kata kapott lehetőséget a bizonyításra. Utóbbi már a World Grand Prix canberrai négyes döntője során ott volt a csapattal. A válogatott feladója, Tálas Zsuzsanna kisebb betegséggel küszködik, de pár nap múlva már munkába állhat.

Az Európa-bajnokság szeptember második felében kezdődik majd. A magyar csapat az “A” csoportba kapott besorolást, mindegyik meccsét Bakuban játssza. Csoportellenfelei: Azerbajdzsán, Lengyelország és Németország. Az első összecsapás a hazaiakkal lesz szeptember 22-én, 18 órakor.

Viki éppen a jól megérdemelt pihenését töltötte, amikor sikerült elérnünk, így most „gyorsan” csak ennyit nyilatkozott honlapunknak: „Nagyon jól érzem magam a „táborban”. Mindenki nagyon befogadó volt. Én is ott vagyok a törökországi utazókeretben. Boldog vagyok., hogy behívtak a felnőtt válogatottba.

SOK SIKERT KÍVÁNUNK!

(forrás: hunvolley.hu)