Négyből négy győzelem az NB II-es röplabda bajnokságban!

Szerző: 
Atish
Datum: 
2017. október 15. - 12:00

Szombaton újra a Tungsram Csarnokban lépett pályára junior csapatunk az NB II-es bajnokságban. A Közgáz SC, a Kalocsai SE, a Palotai RSC után a Penta Gödöllői Röplabda Club volt az ellenfelünk. Az első három csapat elleni összecsapásokat „simán” hozta utánpótlás együttesünk, így a cél nem is lehetett más, mint megőrizni az elsőségünket a tabellán. A találkozón készült képeket IDE kattintva lehet megtekinteni!

Az első szettben mi szereztük meg a vezetést, ám a vendégek 4:5-re, illetve 7:8-ra fordítottak. Az örömük nem tartott sokáig, hiszen 11:10-re már újra nálunk volt az előny, amit folyamatosan sikerült növelnünk. 16:12-nél és 20:13 a Gödöllő kért időt, de ez sem befolyásolta a végeredményt, így 25:16-ra nyertünk.

A második játékrészben egészen 6:0-ig nem találta a fonalat a Gödöllő, majd jött a fordulat, és egészen 9:7-ig zárkóztak fel. Ekkor megint jobban koncentráltunk, és 15:10-nél ismét a vendég edző rendelt el pauzát a lányoknak. A végjátékban ismét csak 20:13-ra vezettünk, és 25:17-re nyertünk.

A harmadik játszmában ismét csak felváltva vezettek a csapatok 3:1 után 6:8 volt az állás ellenfelünknek. 11:8-nál ismét csak időt kért a Gödöllő, majd megint sikerült ellépnünk, és ismét csak hét pontra, 20:13-ra sikerült meglógnunk. A vége nem volt túl szép, hiszen a lányok fejben már máshol járhattak, így ellenfelünk egészen 24:21-re jött fel. Még mindkét csapat szerzett egy-egy pontot, így 25:22-re és 3:0-ra győztünk.

Junior csapatunk vezetőedzője, Selmeczi Zsuzsanna így értékelte a mérkőzést: „Lassan kezdjük elérni azt a fokozatot, ahol szeretnénk lenni. Igaz, egyelőre még csak alulról súroljuk ezt, de jó úton vagyunk. Sok munka áll még előttünk, főleg úgy, hogy az egyik meghatározó játékosunk, Hajós Alízt még pótolnunk kell. Dolgozunk tovább a csapatszerkezet kialakításán.