Mind a három pontot elhoztuk Kaposvárról!

Szerző: 
Atish
Datum: 
2017. február 27. - 21:00

Pénteken egy hosszabb túra várt röplabdás lányainkra és a szurkolókra, hiszen a „szomszédos” Kaposvárra látogattunk a bajnokságban. A múlt heti, Gödöllő elleni győzelem fontos volt, hogy leszakítsuk az üldözőket (a Gödöllőt és a Kaposvárt – szerk.), így egy újabb három pontos győzelem még tovább mélyíthette a különbséget a rájátszás előtt.

1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – UTE 1:3 (-16, 11, -18, -23)
Kaposvár, 300 néző
Vezette: Mezőffy, Pőcze

Kaposvár: Sitkey, Bagyinka, Araujo, Szívós, Korniss, Rák
Csere: Csitári (libero), Héri, Kocsi, Mészáros
Vezetőedző: Zarka Péter

UTE: Ancsin, Varbanova, Bezsandolszka, Háfra, Miklai, Headen
Csere: Kötél D. (libero), Hadnagy R. (libero), Nagy V., Lutter E., Juraszik, Dégi
Megbízott vezetőedző: Valics György.

Ennek megfelelően kezdtük a mérkőzést, és már az első technikai szünetben négy ponttal, 4:8-ra vezettünk. A folytatás is jól alakult a számunkra, hiszen tovább tudtuk növelni az előnyünket, és a második szünetben már hat volt a különbség (10:16). A hátralevő időben sem csökken a differencia, volt már 13:20 is, a végére ez kilencre nőtt, és 16:25-re nyertünk, így 1:0-ra vezettünk összesítésben.

A második szettet inkább el kellene felejtenünk, hiszen ahogy a mondás tartja, ami elromolhat, az ….. nagyon nehezen melegedtünk bele a játékba. Az első szünetben már 8:1 állt az eredményjelző …. nem a mi javunkra. A hazai csapat vérszemet kapott, nekünk egyáltalán nem állt össze a játékunk. Ennek eredményeképpen a második technikai szünetben már 13!!!!! pont volt a különbség a Kaposvár javára (16:3). Bár a végére kicsit sikerült kozmetikáznunk az eredményt, de a zöld-fehérek magabiztos, 25:11-re nyertek, így kiegyenlítettek (1:1).

A harmadik játékrész már ismét szoros volt, mondhatni, újra visszajöttünk a mérkőzésbe. Az első szünetben kettővel vezettünk (6:8), majd a másodikban már megnyugtatóbb, öt pont volt a javunkra (11:16). A végén újra magunkra találtunk, és már héttel is vezettünk (14:21), amit a végéig megőriztünk, így 25:18-ra nyertünk, és újra nálunk volt az összesített előny (1:2).

A negyedik szettben ismét csak a hazaiak voltak „keményebbek”, újra fordulni látszódott a mérkőzés, és az első technikai szünetben már 8:4 volt az állás a javunkra. Bár becsülettel dolgoztunk a pályán, a különbség csak eggyel csökkent a második szünetre (16:13), ám ekkor beindultunk, és egy igen „huszáros” hajrát vágtunk ki, majd 19:21-re már mi vezettünk. A vége megint izgalmas lett, de 23:25-re nyertünk, és 3:1-re győztünk.

Külön említést érdemel csapatkapitányunk, Miklai Zsanett, aki ezen a mérkőzésen húsz pontot szerzett, így nagyban hozzjárult a győzelmünkhöz.

Valics György, megbízott vezetőedző:Egy magabiztos első játszma után teljesen leálltunk. Gyakorlatilag egy állásba kaptunk hét-nyolc pontot. Szétesett az alapjátékunk, nem jöttek úgy a támadások, ahogy szerettük volna. Mondtam a lányoknak a szett végén, hogy felejtsük el a másodikat, és szedjük össze magunkat. Ez sikerült is, és mind a harmadikat, mind a negyediket sikerült megnyernünk. Betartottuk a taktikát, jól zárta a blokk, jó volt a védekezés, és bejöttek a támadásaink. A lényeg, hogy meg van a nagyon fontos három pont. Ezekből a sikerekből kell a jövőben is „táplálkoznunk”.