Megvan az első győzelme röplabda csapatunknak a Kaposvár ellen!

Szerző: 
Atish
Datum: 
2017. április 06. - 14:30

Szerdán este a Tungsram Csarnokban rendezték meg az 5-8. helyért zajló párharc első felvonását, ahol ellenfelünk a 1. MCM Kaposvári Egyetem csapata volt.

Az első szettben mi szereztük meg a vezetést, majd hullámzóvá vált a játék mindkét oldalon, hiszen vagy mi, vagy az ellenfelünk vezetett (3:2, 4:5). A technikai szünetben 8:6 állt az eredményjelzőn a javunkra, majd a pauza után átvettük a kezdeményezést, és először 10:6-ra, majd 12:7-re is elléptünk. Ekkor időt kért a Kaposvár, de ezzel sem tudták megtörni a lendületünket, és a második technikai szünetben már 16:8 volt az állás. Ezután megint jött egy fordulat, és ellenfelünk játéka összeszedettebbé vált, majd elkezdett zárkózni. 20:16-nál mi is időt kértünk, majd megint rendeztünk a sorainkat, és 22:16-ra sikerült ellépnünk. Ezután a vendégek szereztek két pontot, majd mi is, így 25:19-re nyertünk, és összesítésben 1:0-ra vezettünk.

A második szettben is mi szereztük meg az első pontot, majd 3:2-re fordított a Kaposvár. Ekkor jött az első lila-fehér feltámadás, és sikerült zsinórban öt pontot szerezve 7:3-ra elhúznunk. Az elő technikai szünetben 8:5-re vezettünk, majd egészen 11:8-ig állandósult a három pontos különbség. Ezután megint a mi perceink következtek, és a második szünetben már 16:10 állt az eredményjelzőn. Egészen 20:14-ig felváltva szereztek pontot a csapatok, majd a végére sikerült még kettővel megtoldani a különbséget, így 25:17-re nyertünk, és már 2:0-ra vezettünk.

A harmadik játékrészben a vendégek kezdtek jobban, és egészen 6:6-ig csak futottunk az eredmény után. A technikai szünetben 7:8 volt az állás a Kaposvár javára, majd 10:11-ig egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól. 10:13 után megint jött zsinórban három pont tőlünk, majd a második technikai szünetben ismét csak a vendégeknél volt az előny (15:16). Ekkor még sikerült az egyenlítés (16:16), innentől kezdve viszont ellenfelünk jobban koncentrált, és így eshetett meg, hogy 17:20-nál időt kértünk. Sajnos ez most nem segített, ellenfelünk megérezte, hogy van keresnivalója, és egészen a játszma végéig megőrizte a vezetést, így 22:25-re nyert, és szépítettek (2:1).

A negyedik játékrész elején nyoma sem volt a harmadik szett végén mutatott játékunknak, és 4:0-ig megállíthatatlanok voltunk. Ellenfelünk ekkor szerezte meg első pontját, majd sajnos megint előjöttek a hibák és a dekoncentráltságunk, és 6:5-ig sikerült zárkóznia a Kaposvárnak, ami az első technikai szünetben már 6:8 volt. Volt, amikor már néggyel (6:10), volt, amikor csak kettővel (10:12) vezetett, de ismét csak nekünk kellett nagyobb erőket mozgósítani a felzárkózás érdekében. A második szünetben 12:16 állt az eredményjelzőn, majd jött Dégi Barbara, és a nyitásának köszönhetően zsinórban kilenc!!!!!  pontot sikerült csinálnunk, így 21:16-ra léptünk el. Ellenfelünk ugyan 17:16-nál időt kért, de az újabb vendég pontig egészen 21:17-ig kellett várni. 23:20-nál mi is kikértük az időnket, majd jött egy vendég pont, így már csak kettővel vezettünk (23:21). Ekkor megint megráztuk magunkat, és megszereztük a szükséges két pontot, így 25:21-re és 3:1-re győztünk.

A két győztes mérkőzésig tartó párharc állása 1:0 a javunkra. Folytatás szombaton, április 8-án, 14 órai kezdettel Kaposváron.

Valics György, megbízott vezetőedzőnk:Az első két szettben hoztuk a kötelezőt, a harmadikban igyekeztünk a kiegészítő embereknek is lehetőséget adni, nem rajtuk múlott annak a játékrésznek a győzelme. Szétesett a játékunk. A negyedikben nagyon jól kezdtünk, majd jött egy kis hullámvölgy, ekkor fellelkesült a Kaposvár, de a végén, Dégi Barbi nyitásának, és Miklai Zsani önfeláldozó hozzáállásának köszönhetően újra megtaláltuk a játékunkat, sikerült megfordítanunk a szettet, és behúztuk a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy ha a szombati, második találkozón az első két szettben mutatott játékunkat fogjuk játszani, akkor nem lesz gond a továbbjutás.