A második mérkőzésünket már megnyertük az extraligában!

Szerző: 
Atish
Datum: 
2018. január 21. - 11:45

Múlt héten vasárnap, január 14-én számunkra is elkezdődött a röplabda extraliga, és bár nem sikerült hazai környezetben begyűjtenünk mind a három pontot a Békéscsaba ellen, öt nappal később már Jászberényben folytatódtak a küzdelmek. Ellenfelünk eddig két mérkőzést játszott az extraligában. Az elsőn a Vasast győzték le idegenben 3:1-re, majd 3:0-s vereséget szenvedtek Békéscsabán. A találkozón készült képeket IDE kattintva lehet megtekinteni!

Jászberényi RK-UTE 1:3 (-17,19,-21,-16)

Nehezen indult az első szett mind a két csapat számára, egészen 5:6-ig fej-fej mellett haladtak az együttesek. Ekkor nekünk jött ki jobban a lépés, és sikerült egy három-négypontos vezetésre szert tennünk (6:10, 10:14). 10:16-nál időt kért a Jászberény, de a pauza sem törte meg a lendületünket, így hamarosan már 14:20 állt az eredményjelzőn. A végére újabb két ponttal sikerült növelnünk az előnyünket, így 17:25-re nyertünk, és 0:1-re vezettünk összesítésben.

A második játékrész eleje a hazaiaknak jött ki jobban, egészen 6:3-ig sikerült ellépnie a „Berénynek”. 8:7-nél már csak egy pont volt a különbség, de sajnos újra jött egy hullámvölgy a játékunkban, így egészen 11:8-ig tudott „meglógni” a hazai gárda. Ezt követően ismét sikerült szorossá tenni a mérkőzést, hiszen egészen 15:14-ig újra csak egy pont volt a differencia. 17:14-nél és 19:15-nél időt kértünk, ám sajnos ez most nem nekünk kedvezett, így 25:19-re nyert a Jászberény, és kiegyenlítette az állást (1:1).

A harmadik szettben ott folytatták a csapatok, ahol a másodikat abbahagyták, és 5:1-nél ismét csak mi kértünk egy kis pauzát, hogy rendet tegyünk a fejekben. Ez egészen 7:3-ig nem látszódott, ám ekkor ritmust váltottunk, és egészen 8:6-ig, majd 12:10-ig zárkóztunk. 16:14-ig teljes „egál” volt az állás, majd újra magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és sikerült 17:19-re fordítanunk. Innentől kezdve nem is adtuk ki a vezetést a kezünkből, és egészen 21:22-ig két ponton sikerült tartanunk ellenfelünket. 21:22-t követően ismét összeállt a játékunk, és sikerült begyűjtenünk a szükséges három pontot, így 21:25-re nyertünk, és újra nálunk volt az előny (1:2).

A negyedik játszmában mi szereztük meg a vezetést, ám hamar fordított a Jászberény (2:1), majd 3:4-nél már újra nálunk volt az előny. 4:7-t követően újra „nagyobb” arányban sikerült vezetnünk, ami egészen 11.12-ig tartott. Ekkor egy pontra zárkózott fel a hazai együttes, majd újra átvettük a játék irányítását, és 11:17-re sikerült ellépnünk. Ezt követően már nem adtunk esélyt ellenfelünknek, és 16.25-re, valamint 3:1-re győztünk, így megszereztük az első győzelmünket.

Vezetőedzőnk, Horacio Bastit így értékelte a találkozót: „Az extraligában már minden meccs nehéz, hiszen a hat legjobb csapat játszik egymással. A mostani mérkőzésre sokat javult a nyitás-fogadásunk, ami abban segített minket, hogy a „behúzzuk” a szükséges pontokat a mérkőzés folyamán. Sajnos a második szettben sokat hibáztunk, nem úgy működött a támadásunk, ahogy azt szerettem volna. A harmadik játékrész végén és a negyedik elején a csapat nagyon jól játszott, ebben az időszakban uraltuk a mérkőzést. A csütörtöki, Nyíregyháza ellen találkozónk nagyon nehéz lesz, mivel ellenfelünk eddig kettőből kétszer nyert, de természetesen szeretnénk mi is megszerezni a második győzelmüket az extraligában.