Közel jártunk a békéscsabai pontszerzéshez!

Szerző: 
Atish
Datum: 
2017. november 05. - 13:45

Az „A” csoport rangadóját rendezték meg november 4-én, szombaton, Békéscsabán, ahol még két veretlen csapat találkozott. Ez persze kicsit csalóka, hiszen amíg mi három bajnokin vagyunk túl, addig hazai csapat mindössze egy találkozót játszott le, hiszen a keddi, Jászberény elleni összecsapásukat elhalasztották december 21-re. Az elmúlt évek statisztikája nem amellett szólt, hogy elhozzuk mind a három pontot a bajnoki címvédőtől, de azért azt sem szabad elfelejteni, hogy volt egy kupamérkőzés, amikor egy sima 3:0-s vereség után az aranyszettben győztük le a házigazdákat. Valami hasonló meglepetésre készültünk most is, ami félig-meddig sikerült is. A találkozón készült képeket IDE kattintva lehet megtekinteni!

Az első szettben a Békéscsaba szerezte meg az első pontot, majd utána még hármat, így gyorsan 4:0-ra sikerült ellépnie tőlünk. Ekkor jött az első lila-fehér pont is, majd ezt követte még három, így már 6:4 állt az eredményjelzőn. 8:4-nél időt kértünk, majd ezt követően kettesével szerezték a csapatok a pontot, egészen 12:8-ig. Ekkor megint a „csabaiak” pillanatai jöttek, és 15:8-nál újra időt kértünk. A szünetben sikerült kicsit rendbe tenni a fejeket, és elkezdtük a felzárkózást ellenfelünkre. Bár megszorongatni – egyelőre – nem sikerült a hazaiakat, 14 pontig jutottunk ebben a játékrészben, így 25:14-re nyert a BRSE, így 1:0-ra vezetett összesítésben.

A második játékrészben mi szereztük meg a vezetést, majd sikerült 1:4-re és 3:7-re is vezetnünk. Ekkor a Békéscsaba is időt kért, majd ezt követően 9:8-ra átvették a vezetést. 12:9-es hazai vezetést követően mi is időt kértünk, de sajnos ellenfelünk továbbra is lendületben maradt, így 17:12-re növelte előnyét. 19:16 után 21:16-nál ismét mi kértünk egy kis pauzát, de ezután se sikerült közelebb jutnunk ellenfelünkhöz, így kicsit szorosabban, 25:18-ra nyerték ezt a szettet, így már 2:0-ra vezettek.

És jött a harmadik szett, amiben ismét mi szereztünk vezetést, amit egészen 3:4-ug meg is őriztünk. Ekkor fordult a kocka, és a hazaiak léptek el 8:5-re. Vezetőedzőnk erre a játszmára változtatott kicsit az összeállításon, ami után sokkal kiegyensúlyozottabban, magabiztosabban játszottunk. Ennek az lett az eredménye, hogy a hazaiak nem tudtak két pontnál többel meglépni előlünk (10:9, 12:10). 13:13 után ismét csak egy fantasztikus, nézőcsalogató röplabdát láthattunk mind a két együttestől. Egyik csapat sem ismert elveszett labdát, küzdöttek, hajtottak a lányok. 17:16-os hazai vezetés után jött a fordulat a mérkőzésen, hiszen átvettük a játék irányítását, és megfordítottuk az eredményt (17:18). Innentől kezdve teljes szívvel-lélekkel küzdöttünk a pályán, és azon kívül, aminek az lett az eredménye, hogy 18:21-nél a hazaiak kértek időt. A rövid szünet után ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták, hiszen 20:23-ra, és 22:24-re is vezettünk, majd sikerült megszereznünk az utolsó pontot is, így 22:25-re nyertünk, és 1:2-re módosítottuk az összesített állást.

A negyedik szettben is mienk volt az első pont, majd sikerült 2:5-re meglépnünk. Sajnos ekkor jött egy-két hiba, amit ellenfelünk ki is használt, így hamarosan már 5:5, majd 6:6 állt az eredményjelzőn.  6:9-es lila-fehér vezetésnél megint időt kértek a Békéscsabaiak, ami után egészen 9:10-ig zárkóztak fel. 10:12-t követően megint állandósult a kétpontos különbség a javunkra, egészen 15:15-ig, amikor is újra egál volt az eredmény. 16:18-nál újra időt kért a hazai együttes, majd 19:21-nél újabb fordulat következett a mérkőzésen …. sajnos nem a mi javunkra. A végjátékra kicsit „szétcsúsztunk”, megint jöttek a hibák, ami után már 23:22-re a Békéscsaba vezetett. 24:23-nál, egy rossz nyitást követően eldőlt a mérkőzés, és 25:23-ra, valamint 3:1-re győzött a BRSE.

Ha csak az eredményt néznénk, akkor azt lehetne mondani, hogy sima mérkőzés volt, de aki látta a lányokat küzdeni a pályán, az tudja, hogy egy olyan csapat ellen sikerült másfél szettig „partiban” lennünk, aki veretlenül, szinte szettveszteség nélkül nyerte meg a tavalyi bajnokságot. Természetesen nem mehetünk el szó nélkül a lila-fehér szurkolók mellett sem, akik időt, pénzt és energiát nem sajnálva utaztak le Békéscsabára, és bíztatták, hajtották a lányokat a pályán, hogy sikerüljön a pontszerzés. KÖSZÖNJÜK NEKIK A BÍZTATÁST!

Vezetőedzőnk így értékelte a szombati mérkőzést: „Nagy rosszul kezdtük a mérkőzést, sok hibát követtünk el a fogadásoknál és a leütéseknél. A harmadik és a negyedik szettben már sikerült ezeket kijavítani, ennek is köszönhető, hogy megnyertük a harmadik játékrészt. Sajnos a negyediket nem sikerült „behúznunk”, mert a végjáték már egy kicsit más játékszituációt igényelt volna tőlünk. Ami fontos, hogy a következő mérkőzéseken jobban koncentráljunk a nyitás-fogadásainkra, illetve hogy az agresszívabb támadójátékunknak pontosabbnak kell lennie. Remélem ezeket már a következő, Budaörs elleni hazai mérkőzésen is láthatjuk majd.