Két válogatott feladóval várjuk az előttünk álló szezont!

Szerző: 
admin
Datum: 
2018. augusztus 07. - 12:00

Mint már jeleztük szurkolóinknak egy korábbi cikkünkben, Ancsin Kitti távozásával megüresedett az egyik feladó poszt, így csapatunknak új játékos után kellett nézni. Vezetőségünk az idén hosszabbító Bleicher Réka mellé a Szombathely játékosát, Bagyinka Fannit választotta, így elmondhatjuk, hogy két válogatott feladóval vágunk neki az előttünk álló szezonnak.

Réka tavaly érkezett együttesünkhöz Jászberényből, de úgy is lehet mondani, hogy visszatért a Megyeri útra, hiszen hét évvel ezelőtt nálunk kezdte a pályafutását. Azóta egy bronzérmet sikerült nyernie csapatunkkal, és bízunk benne, hogy idén fényesebbre tudja majd cserélni azt. A nyár sem telt tétlenül feladónk számára, hiszen folyamatosan a válogatottal készült, illetve lépett pályára szinte az összes találkozón, majd a budapesti Európa Liga arany divízióját egy ezüstéremmel zárta.

Réka kicsit szűkszavúan, de annál tudatosabban nyilatkozott honlapunknak: „Az előttünk álló bajnokságban mindenképpen döntőt szeretnék játszani! Idén is sokat erősödtek a riválisaink, úgyhogy nem lesz könnyű dolgunk, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy előre lépjünk a tavalyi harmadik helyhez képest!

Fanni Békéscsabán kezdte a röplabdás pályafutását, majd a Kaposvárra, onnan a tavaly feljutó Szombathely csapatába igazolt. Innen tette át a székhelyét Budapestre. Nyáron – Rékához hasonlóan – ő is meghívót kapott a felnőtt válogatott keretébe, és pályára lépett Kolumbia illetve Peru ellen a FIVB Challenger Cup két mérkőzésén Peruban.

Legfrissebb igazolásunk számára is a döntő a minimum elvárás: „Azért váltottam csapatot, mert az Újpestnél komolyak a célok és profi munka folyik. Fejlődésem szempontjából jól jött a váltás. Mindig is szimpatikus csapat volt az UTE, ezért örültem, hogy megkerestek. Már az első tárgyalások alatt tudtam, hogy ez egy jó választás lesz részemről. Nagyon szeretném, ha a játékommal hozzá tudnám segíteni a csapatot ahhoz, hogy döntőt játszunk. Ez a jövő évi célom!

SOK SIKERT ÉS SÉRÜLÉSMENTES SZEZONT KÍVÁNUNK MINDKETTŐJÜKNEK