Két rájátszás mérkőzés vár ezen a héten női röplabda csapatunkra!

Szerző: 
Atish
Datum: 
2017. március 22. - 08:15

Mint már azt jeleztük olvasóinknak, két héttel ezelőtt befejeződött a 2016/2017-es női röplabda bajnokság alapszakasza, melyben csapatunk a hatodik helyen végzett. A versenykiírás szerint ellenfelünk a harmadik, FATUM-Nyíregyháza együttese lesz.

Az első összecsapásra most csütörtökön, március 23-án, 17:30 órai kezdettel kerül sor Nyíregyházán, a másodikat vasárnap, március 26-án, 17 órakor játsszák le a csapatok. A kér győztes mérkőzésig tartó párharc harmadik találkozójára ismét idegenben, március 31-én kerül sor, ha szükséges.

A pontos kezdési időpontok:

Rájátszás, negyeddöntő, első mérkőzés:
2017. március 23., csütörtök, 17:30 óra
Fatum-Nyíregyháza–UTE

Rájátszás, negyeddöntő, második mérkőzés:
2017. március 26., vasárnap, 17:00 óra
UTE–Fatum-Nyíregyháza

Rájátszás, negyeddöntő, harmadik mérkőzés: (ha szükséges)
2017. március 31., péntek, 17:30 óra
Fatum-Nyíregyháza–UTE

Kedden délután ismét közös edzésen vettek részt lányaink az MTK csapatánál, amikor is mindkét csapat tudatosan a rájátszás ellenfél elleni taktikát tudta gyakorolni a másikon, majd egy közel egyórás játék következett, ahol csiszolni lehetett a még felmerülő hibákat. Az „edzést” mindkét edző sikeresnek ítélte meg, hiszen csütörtökön már élesben folytatódnak a küzdelmek.

Az összecsapás előtt megbízott vezetőedzőnket, Valics Györgyöt, ütőnket, Ashley Headen-t, és feladónkat, Ancsin Kittit kérdeztük a „felkészülésről” és az előttünk levő párharcról.

Valics György:Maximális figyelemmel és fegyelemmel készültünk a rájátszásra. Kértem a lányoktól, hogy a következő – kicsit több, mint – egy hétben mindent tegyenek félre, és csak a Nyíregyháza elleni mérkőzéssel foglalkozzanak a siker érdekében. Jó teljesítményeket várok az alapemberektől, és abban az esetben, amint betartjuk az alaptaktikát mind védekezésben, mind támadásban, akkor nem lehet gond. Az alapszakaszt el kell engedni, úgy gondolom, ha most lenne az utolsó mérkőzésünk aktuális ellenfelük ellen, akkor más lenne a végeredmény. Ezért is szerveztünk egy edzőmérkőzést az MTK ellen, ahol már a tudatos játékot gyakoroltuk. Fontos, hogy ne legyünk figyelmetlenek és fegyelmezetlenek nyitás-fogadásban, és támadásban, Bízom benne, hogy azt a játékot, amit az MTK ellen nyújtottunk, sikerül majd átvinni csütörtökre, és jó energiákkal tudunk belemenni a mérkőzésbe. Az egész csapat nyerni szeretne!

Ashley Headen:Úgy gondlom, hogy a rájátszás előtt el kell felejtenünk, hogy nem sikerült túl szépen zárni az alapszakaszt. Mind mentálisan, mind fizikálisan frissen, újult erővel kell belevágnunk a play-off-ba, hiszen ez mindenki számára már egy új összecsapás lesz, teljesen mindegy, hogy hányadik helyen végeztél az alapszakaszban, vagy hogy ki ellen mit értél el. Bízom benne, hogy sikeres volt az elmúlt két hét, és ezt be is tudjuk majd bizonyítani!

Ancsin Kitti:Szerintem jó volt a felkészülés, minden edzést próbáltunk százszázalékosan megcsinálni. Játszottunk edző meccset is, ami nagyon sokat segített a csapatnak! Úgy gondolom, hogy a Nyíregyháza nagyon erős ellenfél, de ha koncentráltan játszunk, akkor nem lehet gond! Nyílván nagyon nehéz mérkőzés lesz, főleg hogy az első találkozót ott játsszuk, és nem hazai pályán, de szerintem ezt a csapat ki tudja majd ezt zárni! Ha csapatként fogunk játszani és egymásért játszunk, szerintem igenis meg tudjuk nyerni a párharcot!