Jó játék mellett nem sikerült a pontszerzés Nyíregyházán!

Szerző: 
Atish
Datum: 
2017. március 10. - 08:30

Csütörtökön, kicsit szokatlan időpontban került sor a bajnoki alapszakaszunk utolsó előtti mérkőzésére, amikor is a Nyíregyháza vendégeként léptünk pályára. A mérkőzés eredetileg péntekre volt kiírva, de a hazai csapat kérte a változást, így került egy nappal előrébb.

Fatum Nyíregyháza – UTE 3:0 (22, 19, 27)
Continental Aréna, 300 néző
Vezette: Tillmann, Szarka

Fatum-Nyíregyháza: G. Franchesco, Valdez, Kalotai, Villám, Szombathelyi, Vacsi
Csere: I. Franchesco (liberó)
Vezetőedző: Horváth András

UTE: Headen, Ancsin, Varbanova, Bezsandolszka, Nagy V., Miklai
Csere: Kötél D. (liberó), Háfra, Dégi, Juraszik
Megbízott vezetőedző: Valics György

Nehéz lenne azt mondani, hogy az utazás miatt kicsit álmosan kezdtünk, hiszen az első szett első pontját mi szereztünk, majd innentől kezdve szinte esélyt sem adtunk a hazai együttesnek ….. egészen a végjátékig. Olyannyira jól sikerült a kezdés, hogy az első technikai szünetben már 3:8 állt az eredményjelzőn …. a javunkra. És ez még csak a kezdett volt. 3:11-nél időt kért a hazai csapat, majd 6:14-nél, és 8-15-nél történt valami. Ekkor sem volt több „hiba” a játékunkban, egyszerűen csak ellenfelünk kezdett felzárkózni hozzánk. Sajnos ezt nem mindig tudtuk lekövetni, de a második szünetben is még 11:16-ra vezettünk. Ezután fordult a kocka, és 16:18-nál mi kértünk már időt. A pauza után jött a fordulat, és hamarosan már 19:19 állt az eredményjelzőn. Újra előny nálunk, ismét egál, megint vezettünk, újra egyenlített a hazai csapat. Ekkor a szettben először átvette a vezetést a Fatum 23:22-re, mi meg futhattunk az eredmény után. Ekkor megint időt kértünk, de most nem nekünk segített a szünet, így a Nyíregyháza 25:22-re megnyerte a játszmát, és 1:0-ra vezetett összesítésben.

A második szett sokkal szorosabban kezdődött, és folytatódott. Az első pont a hazaiaké volt, majd 3:3 követezett. 4:4 után 6:4-re ellépett el a sötétkék mezes együttes, de sikerült 7:6-ra, majd 8:7-re felzárkóznunk. A technikai szünet után 8:9-re már mi vezettünk, majd ismét a hazaiaknál volt az előny (10:9). Innentől kezdve egészen a második technikai szünetig két pont volt a különbség a kép csapat között, majd a pihenőnél 15:16-ra vezettünk. 17:18, majd 19:18 következett, ami után időt kértünk. Sajnos a végjátékra megint leblokkoltunk, és a „nyírségi” alakulat zsinórban hat pontot csinált, így 25:19-re nyert, és már 2:0-ra vezettek összesítésben.

A harmadik szett majdnem az első másolata volt, hiszen itt a hazaiak szereztek ugyan vezetést, de azonnal fordítottunk, majd a technikai szünetben 3:8 állt az eredményjelzőn a javunkra. Ezekben a percekben kicsit hullámzó volt a játék mind a két oldalon, hiszen két-két pontot szerezve mentek előre a csapatok (5:10, 7:10). 9:10-től megint csak egy pont volt a különbség a két együttes között, hol itt, hol ott volt a vezetés. A második technikai szünetben 15:16-ra mi álltunk jobban, majd 18:17-re fordított a Nyíregyháza. Egészen 20:20-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd ismét mi vezettünk (20:21). Innentől kezdve egy igazi orosz rulett következett, ahol 26:27-ig ellenfelünknek kellett mindent megtennie a fordításért, hiszen folyamatosan nálunk volt a lélektani előny. Ekkor azonban bejött két hiba, és 29:27-re, valamint 3:0-ra győzött a FATUM Nyíregyháza.

Valics György, megbízott vezetőedző:Véleményem szerint abszolút benne volt a mérkőzésbe, hogy 3:0-ra nyerünk. Kilenc pontos előnyből nem lehet elveszíteni egy játszmát úgy, hogy stabilan, jól játszottunk. Sajnos a végjátékok mentek el, mert nem volt befejezett támadás, nem koncentráltunk eléggé. Szépen játszottunk, csak nem volt eredményes. Ez a sportban sajnos nem jó. Inkább legyen csúnya a játékunk, de jöjjenek az eredmények. Vannak olyan szituációk, amikor nem remeghet meg a kéz, be kell ütni, és meg kell oldani.