Ismét magabiztos játékkal nyertek juniorjaink a bajnokságban!

Szerző: 
Atish
Datum: 
2017. október 01. - 09:30

Szombaton, kora délután rendezték meg az NB II-es röplabda bajnokság második fordulóját. Ellenfelünk a régóta a másodosztályban szereplő Kalocsai SE együttese volt a Tungsram Csarnokban. A találkozón készült képeket IDE kattintva lehet megtekinteni!

Már az első szettben is látszódott, hogy nem egy súlycsoportban van a két csapat. Lányaink az elején ugyan még nem tudták leszakítani a vendégeket, egészen 5:3-ig jól tartotta magát a Kalocsa, ekkor azonban állandósult a három-négypontos különbség (8:4, 11:7), ami a mérkőzés során már hatra is nőtt (17:11). A végére sikerült még kettőt rátenni, így 25:17-re nyertünk (1:0).

A második játékrészben már sokkal magabiztosabban léptek pályára juniorjaink, ami a pontokban is meglátszott, hiszen 9:3, 16:6, és 22:10 is állt már az eredményjelzőn. A végére sajnos kicsit „megfeledkeztünk” a mérkőzésről, és csökkentettük a nyomást, így a vendégeknek sikerült szépíteniük, de a szettgyőzelmünk így sem forgott veszélyben, és 25:19-re nyertünk (2:0).

A harmadik játszma volt a „legszorosabb”. Itt a Kalocsa is mozgósította az utolsó tartalékait, így mindössze egy négy-ötpontos különbséget tudtunk „csak” kiharcolni (11:6, 13:8, 17:12). Ekkor újra elkezdtünk jobban összpontosítani, és sikerült növelnünk az előnyünket. A végjátékra megint visszavettünk, így a piros mezesek közelebb tudtak kerülni hozzánk, ám ezt a szettet is 25:19-re nyertük, így 3:0-ra győztünk.

Junior csapatunk edzője, Selmeczi Zsuzsanna nem rejtette véka alá a véleményét a mérkőzés után: „Nagyon szomorú vagyok – kezdte az értékelést Zsuzsi. Nem lebecsülve a Kalocsa csapatát, de nem tudom, hogy ennek a mérkőzésnek mekkora sportértéke volt. Úgy érzem, hogy az ilyen meccsek szakmailag sem a magyar röplabdát, sem a csapatomat nem fogják előre vinni.

SZÉP VOLT LÁNYOK!