Igazságos döntetlen a Vasas elleni felkészülési mérkőzésen!

Szerző: 
Atish
Datum: 
2017. szeptember 29. - 21:30

Pénteken délután a Tungsram Csarnokban léptek pályára röplabdás lányaink … először a felkészülés során. Ellenfelünk a „szomszéd” kerület csapata, a Vasas volt. A mérkőzésen készült képeket IDE kattintva lehet megtekinteni!

Csapatunkba visszatértek a magyar válogatott elfoglaltságok miatt eddig nélkülözött játékosok, illetve egy új igazolás is pályára lépett.

Az első szettben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Hol itt, hol ott volt egy-egy pontos különbség. Egészen 14:14-ig nem tudott egyik csapat sem ellépni a másiktól, ekkor azonban egy kétpontos vezetésre tett szert a Vasas (15:17), amire sajnos még nem volt válaszunk, majd 15:18-nál időt kértünk. A szünet sem segített egyelőre, és 16:21-nél megint edzőnknek kellett egy kis „fejmosást” tartani a lányoknak. Sajnos ez sem segített, így ellenfelünk 17:25-re nyerte ezt a játszmát (0:1).

A másodikban aztán beindult a lila henger, és egészen 6:0-ig nem sikerült a piros-kéknek pontot szerezniük. A következő Vasas pont 11:2-nél jött, majd egészen 20:9-ig állandósult a tizenegy!!!!! pontos differencia. Sajnos ezt követően fejben kicsit „leültünk”, a vendégek elkezdtek felzárkózni. 22:13-nál időt kértünk, majd sikerült megszereznünk a szükséges három pontot, így 25:15-re nyertünk, és kiegyenlítettünk (1:1).

A harmadik szettet ott folytattuk, ahol az előzőt abbahagytuk, és 7:1-nél kellett a Vasasnak időt kérnie. Ez most bejött nekik, és elkezdtek feljebb zárkózni, egészen 11:7-ig, amikor is megint beálltak a csapatok egy négygólos különbségre. 23:18-nál időt kértünk, majd 24:19-nél, egy ártalmatlan felugrást követően junior játékosunk, Hajós Alíz maradt lent a parketten, mint utólag kiderült, sajnos műteni kell a jobb térdét, mert elszakadt a keresztszalagja. Innen is mielőbbi jobbulást kívánunk, és gyors visszatérést kívánunk. A rövid pauza után beütöttük a győztes pontunkat, így megfordítottuk az összesített állást (2:1).

A negyedik játékrészben is mi kezdtünk jobban, de ekkor már ellenfelünk is résen volt, és a kezdeti 6:2 és 7:3 után 8:8-nál be is értek minket, majd átvették a játék irányítását. Sajnos mi sok hibával játszottunk, nem úgy sikerült a támadások, ahogy azt szerettük volna, így 15:11-re, majd 21:16-re is vezetett a vendég együttes. Ekkor időt kértünk, hátha sikerül visszavenni a vezetést, de most nem jött össze, és 25:20-ra győzött a piros-két csapat, így igazságos döntetlennel zárult az első, hazai felkészülési mérkőzésünk (2:2).