Harmadik helyen végeztünk a Szlávia Kupán!

Szerző: 
Atish
Datum: 
2017. szeptember 16. - 19:15

Mint már jeleztük szurkolóinknak, röplabda csapatunk csütörtökön Szlovákia felé vette az irányt, ahol pénteken és szombaton a 30. Slávia Kupán vettek részt lányaink. Az ellenfelek között volt a hazai, Szlávia Bratislava, a Sokol Wien és a Dukla Liberec.

Elsőként a Mevza Ligás hazai, Szlávia csapat volt az ellenfelünk, és bár 2:0-ra elhúztak, lányainknak sikerült egyenlítenie, valamint meccslabdát is kiharcolniuk, de végül az aranyszettben 16:14 kikaptunk, így 3:2-s vereséget szenvedtünk egy olyan együttestől, aki egy hét múlva kezdik a bajnokságot.

Remek rajt volt ez a részünkről, hiszen ez volt az első mérkőzésünk a felkészülési időszakban, aminek jelen pillanatban a közepén tartunk.

Szombaton délelőtt a Dukla Liberec ellen léptek pályára Dégi Barbaráék, és bár az eredmény 3:0 oda, egy nagyon jó csapattól kaptunk ki. A szettek elején vezettünk, a több légióssal is felálló ellenfél remek teljesítményével, veretlenül nyerte meg a tornát.

Utolsóként a Sokol Wien gárdája követezett. Az első szettben még akadozott a játékunk, de a másodiktól betartva a taktikai utasításokat rendeztük a sorainkat, és a Mevza kupában is induló együttes ellen 3:1-re győztük, így végül bronzéremmel térhet haza a junior játékosainkkal kiegészült csapatunk.

Szakosztályvezetőnk, Ancsin Ildikó e képen nyilatkozta a két napos túra után: „Nagyon hasznos volt a torna, hiszen a Mátraházán eltöltött edzőtábor, és a felkészülés harmadik hete után tudni szerettük  volna, hol is tart a csapatunk, függetlenül attól, hogy még több játékos is csatlakozni fog a keretünkhöz a válogatottbeli távollétek miatt. A bajnoki rajtig még hátra van egy kemény hónap a lányoknak, ami alatt még tervezünk felkészülési mérkőzést. Ezekről hamarosan beszámolunk.

A torna legjobb liberójának járó díját csapatunk játékosa, Kötél Dóra kapta!

HAJRÁ UTE!