Három szettlabdát hárítva győztünk a Gödöllő ellen!

Szerző: 
Atish
Datum: 
2017. február 22. - 08:15

A pénteki, Jászberény elleni mérkőzés után vasárnap már a Tungsram Csarnokban fogadtuk azt a Gödöllőt, aki egy pozícióval volt mögöttünk a tabellán, így egy győzelem esetén le tudtuk szakítani az üldözőket. A találkozón készült képeket IDE kattintva tudja megtekinteni!

UTE – Penta Gödöllői RC 3:0 (21, 25, 19)
Budapest, Megyeri út, 200 néző.
Vezette: Bodrogi, Csizmarik

UTE: Ancsin, Headen, Miklai, Dégi, Bezsandolszka, Varbanova
Csere: Kötél D. (libero), Nagy V., Háfra, Lutter E., Juraszik
Vezetőedző: Valics György

Gödöllő: Kötél Zs., Széles, Takács D., Czina, Nagy A., Radomszki
Csere: Maurer (libero), Nagy K., Tóth-Bagi
Vezetőedző: Borkovits Zoltán

Az első szettben jobban kezdett a vendég együttes, de 2:4 után sikerült 5:4-re fordítani, majd az első technikai szünetben már 8:6 volt az állás. Ezután fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a következő szünetben ismét csak egy volt a különbség a javunkra (16:15). Ezután újra a kék-fehérek pillanatai következtek, majd újra összeszedtük magunkat, és 21:19-re fordítottunk. 21:21 után már csak mi szereztünk pontot, és 25:21-re nyertünk, így 1:0-ra vezettünk összesítésben.

A második játékrész elején mintha a pályán sem lettünk volna, hiszen 0:3 után szereztük meg az első pontunkat, majd a technikai szünetben 2:8 állt az eredményjelzőn. Ekkor megint odatettük magunkat, és 5:8-ra, majd 6:9-re zárkóztunk fel. Ezt követően megint jött egy hullámvölgy a játékunkban, és zsinórban három vendég pont következett, majd 9:13-nál időt kért a Gödöllő, majd a második szünetben újra négy ponttal vezettek (12:16). A pihenő jót tett a lányok önbizalmának, és elkezdtük a felzárkózást. 16:18 után 16:21 következett, majd egy újabb időkérés nálunk. Ekkor állandósult a három pontos differencia, majd 21:24-nél újra feltámadtunk. 23:24-nél a vendégek is időt kértek, majd egalizáltunk. Ekkor megint ellenfelünknél volt az előny (24:25), majd újra egalizáltunk, és …. két szép pontot követően, kicsit nehezebben ugyan, de behúztuk ezt a játszmát is (27:25), így már 2:0-ra vezettünk.

A harmadik szettben megmaradt a lelkesedésünk és villámrajtot vettünk, hiszen 4:0 után a Gödöllőnek kellett időt kérni. A szünet segített a vendégeknek, és az első technikai szünetre 8:6-ra zárkóztak fel. Ezt követően megint mi irányítottunk, és sikerült 11:7-re, majd 13:9-re ellépnünk. A második szünetben 16:13-ra vezettünk, és innentől kezdve stabilan három ponton tudtuk tartani a kék-fehéreket, amit a végére hatra növeltük, és 25:19-re, valamint 3:0-ra győztünk.

Valics György, megbízott vezetőedző: „Mindenképpen a győzelem volt a cél a mai mérkőzésen. Kapartunk, küzdöttünk érte, ennek eredménye volt a kicsit görcsös játék. Amikor ez feloldódott, akkor jöttek a pontok is. Az alapjátékunkkal most nem volt baj, sajnos a centertámadásaink nem voltak túl hatékonyak és megint nagyon sok volt a nyitásrontásunk. Viszont amint nem azzal kezdtünk el foglalkozni, hogy hibáztunk, akkor összeállt a játékunk. Nagy munkával sikerült a második szett végén megfordítanunk az állást. Gratulálok a lányoknak, mert sikerült megkóstolniuk a győzelem ízét. Bízom benne, hogy a további mérkőzéseken is lesz még rá lehetőségünk.