A felnőttek és a juniorok is hazai pályán játszanak a héten!

Szerző: 
Atish
Datum: 
2017. október 23. - 13:00

A múlt heti „kettős”, idegenbeli győzelem után (juniorjaink az MTK-t, felnőtt együttesünk a Gödöllőt győzte le) az előttünk álló héten ismét csak teljes fordulót rendeznek az NB I-ben és az NB II-ben. A különbség csak annyi lesz, hogy ezúttal nem kell messzire utazni, hiszen a Tungsram Csarnokban tartjuk meg ezeket az összecsapásokat.

Elsőként felnőtt csapatunk fog pályára lépni a Jászberény ellen. Ez a mérkőzés eredetileg szombatra volt kiírva, de a TV közvetítés miatt előrehozták csütörtök 18 órára. Aktuális ellenfelünk egy igen sima, 3:0-s győzelemmel kezdett a Budaörs ellen, azóta viszont nem játszottak tétmérkőzést a bajnokságban.

Kötél Dóráék viszont már túl vannak két találkozón. Elsőként hazai környezetben győztünk le a Haladás Szombathely csapatát, majd most szombaton, Gödöllőn nem találtunk legyőzőre. Mindkét összecsapás 3:0-s lila-fehér sikert hozott. Bízunk benne, hogy a csütörtöki is hasonló eredménnyel fog zárulni.

Vezetőedzőnk, Horacio Bastit így vélekedett a GRC ellen találkozóról.

Mindkét csapat sok technikai hibát vétett a mérkőzés alatt. Mi az első és a harmadik szettben játszottunk jól, nyomás alatt tartottuk a Gödöllőt. Ennek eredménye, hogy meg tudtuk fordítani és nyerni a második játékrészt is. A szettek utolsó pontjaink megnyerésében még javulnunk kell, de úgy látom, hogy sok potenciál van a támadásainkban. A fogadások hibaszázalékát is le kell csökkentenünk, nem szabad fölösleges pontokat ajándékozni az ellenfeleinknek. Annak viszont örülök, hogy ezek ellenére is sikerült két győzelemmel indítani a bajnokságot!

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy az eredetileg október 25-re, szerdára kiírt Haladás elleni Magyar Kupamérkőzésünk egy későbbi időpontban kerül megrendezésre.

Juniorjaink tovább folytatták jó szereplésüket, hiszen győztesként hagyták el az MTK Röplabda Csarnok pályáját, igaz, ezt a találkozót nem 3:0-ra, hanem 3:1-re nyerték meg.

MTK Budapest junior–UTE junior 1:3 (20,–24,–13,–6)

Edzőjük, Selmeczi Zsuzsanna nem teljesen elégedett a látottakkal.

Sajnos újra egy meghatározó játékosunkat kellett pótolni, hiszen Császár Norina egy edzésen megsérült, így nem tudott játszani szombaton, így újra csak a „lyukakat” kellett betömnöm a csapatban. Az első szettben egyáltalán nem tudtak a lányok koncentrálni, ez meg is látszott az eredményen, hiszen a hazai csapat nyerte ezt a játékrészt. Ezt követően fokozatosan jöttünk fel, de úgy látom, hogy hozzáállásban és akaraterőben vagyunk kevesek!

A következő mérkőzésük szombaton, október 28-án, 14:30 órai kezdettel kerül megrendezésre, amikor is a Delta Érd SE látogat hozzánk.

HAJRÁ UTE!