Egy fordulón már túl vannak U21-es röplabdásunk!

Szerző: 
Atish
Datum: 
2018. április 27. - 16:30

Múlt héten vasárnap, Jászberényben rendezték meg a röplabda U21 Junior Nemzeti Bajnokság rájátszásának első fordulóját. Együttesünk a „B” csoportba került, ellenfeleink a hazai, Jászberényi RK, a Vasas Óbuda és a Haladás VSE/SI voltak.

Elsőként a házigazdák ellen léptünk pályára, és arattunk 3:0-s győzelmet (–26, –20, –13), majd az egyik nagyesélyes, a budapesti piros-kékek ellen kellet bizonyítanunk. Sajnos itt nem jött össze a szettgyőzelem sem, így sima 3:0-s vereséget szenvedtünk (21,8,17). A harmadik mérkőzésen, a Haladás ellen azonban sikerült újra győztesként elhagyni a parkettet, és itt is 3:0-s lila-fehér siker született (–18, –14, –14).

A két győzelmünkkel és az egy vereséggel a második helyen állunk a csoportban a Vasas mögött, akik mind a három együttes 3:0-ra győzték le. Mivel a Jászberény is 3:0-ra nyert a Haladás ellen, így ők a harmadikok, a Szombathelyiek pedig a negyedikek. A három csoportból az elő két helyezett jut tovább a júniusi hatos döntőbe!

U21-es csapatunk vezetőedzője, Selmeczi Zsuzsanna így látta a három találkozót: „Elérkeztünk a junior bajnokság hatos döntőjébe jutásának selejtezőjéhez, ami kétfordulós. Az első mérkőzésünket a Jászberény csapata ellen indítottuk, ami az eredményhez képest sokkal nehezebb volt, mint amire számítottunk, mivel ezt a mérkőzést feltétlenül győzelemmel kellett zárnunk ahhoz, hogy a csoport első két helyezettje között végezzünk. De végül a kevesebb hibánknak és koncentrációnknak köszönhetően 3:0-ra sikerült győznünk. A második mérkőzésünket a Vasas csapata ellen volt, ahol már lényegesen nehezebb mérkőzésre kellett felkészülnünk, hiszen szinte a Vasas felnőtt csapatával találtuk szembe magunkat! Ennek ellenére úgy gondolom sikerült megnehezítenünk egy-egy alkalommal a játékukat! Végül a harmadik meccsünkön Haladás volt az ellenfelünk, és 3:0-ra nyertük, és így a következő fordulóra, ami március 11-én lesz a Tungsram Csarnokban, két győzelemmel a döntőbe juthatunk.

Íme a vasárnapi program:

10.00: Vasas Óbuda – UTE
kb. 11.30: Jászberényi RK – Haladás VSE/SI
kb. 13.00: Vasas Óbuda – Jászberényi RK
kb. 14.30: UTE – Haladás VSE/SI
kb. 16.00: Haladás VSE/SI – Vasas Óbuda
kb. 17.30: Jászberényi RK – UTE

HAJRÁ UTE!