Bronzérem a Lévai Serdülő Tornán

Szerző: 
Herr Zsuzsanna
Datum: 
2018. június 04. - 01:00

Június 2-3-án a Szlovákiai Lévára utazott serdülő „B” csapatunk, hogy részt vegyen a már hagyományosnak mondható ERREA CUP elnevezésű Nemzetközi röplabda tornán.

Szombat reggel a Jégpalota előtt gyülekeztünk, majd indultunk útnak „szomszédjainkhoz”.

A két napos rendezvényen 3 ország (Cseh, Szlovák és Magyar), 6 csapata vett részt.

PALAS VK Levice A

PALAS VK Levice B

VK Púchov

ŠŠK Bilíkova Bratislava

VK Prostejov

UTE Budapest

A mérkőzéseket 2 teremben játszották a csapatok.

A végső sorrendet körmérkőzéssel döntötték el a résztvevők. Minden mérkőzés három szettes volt.

Minden megnyert szett egy pontot ért.

 

Első ellenfelünk a Prostejov csapata volt. Lányaink a játék minden elemében jobban teljesítettek ellenfelünknél. Határozott jó játékkal nyertük idei első nemzetközi mérkőzésünket. A Mikasa labda sem okozott gondot játékosainknak.

 Prostejov – UTE 0-3 (-14, -25, -18)

Ebéd után a második mérkőzésünket a hazaiak „B” csapatával játszottuk. Az első szettet magabiztosan hozták a lila lányok. A másodikban is végig vezettünk. A végjátékban megtorpantunk, melyet ellenfelünk ki is használt és fordított, majd nyerte a játszmát. A harmadikban újra átvettük az irányítást és végig vezetve nyertük a szettet és ezzel a mérkőzést.

UTE – Levice B 2-1 (15, -23, 16)

Pihenő nélkül vágtunk neki szombati utolsó mérkőzésünknek. Ellenfelünk a Puchov csapata a másik teremben 3-0-ra verte a hazaiak „A” sorát. Lányaink nem foglalkoztak az ellenfelünk „hírével”. Végig vágtattak ellenfelünkön. Cserejátékosaink is sok játéklehetőséget kaptak. Az eredmény könnyed győzelem lett.Puchoy – UTE 0-3 (-11, -17, -18)

Vacsora előtt következett egy kis shopingolás.

Este annak tudatában tértünk nyugovóra, hogy az első helyen állunk 8 szett győzelemmel.

Vasárnap délelőtt a másik veretlen, Bilíkova csapatával mérkőztünk. Lányaink nehezen lendültek játékba. 5-6 pontos hátrányból próbáltunk újra és újra felállni. Sikerült is 1-2 pontra felzárkozni, de fontos pillanatokban szervát rontottunk, így ellenfelünk nyerte az első szettet. A második is hasonlóan alakult. Lányaink nem adták fel 0-2 után sem, hisz ekkor még összesítésben egy ponttal volt jobb ellenfelünk. Feljavultak szerváink. Támadásaink is ponterősek voltak. Szett labdánk is volt többször. Sajnos a szerencse is elpártolt tőlünk. Így ellenfelünk győzött, melyet örömtánccal ünnepelt.

Bilíkova – UTE 3-0 (17, 15, 27)

Utolsó ellenfelünk a hazaiak „A” csapata volt. A mérkőzés tétje a 2. hely megszerzése volt. A mérkőzés elején magabiztosan játszottunk, majd a végjátékban 1-2 buta hiba, kapkodás következtében ellenfelünk fordított, és nyert. A másodikban újra ment a szekér. A szettvégén is sikerült jó összpontosítani. Így egyenlítettünk. A harmadikban újra a hazaiaknak ment jobban a pontgyűjtés. Szoros végjátékban, de sajnos kikaptunk.

Levice – UTE 2-1 (21, -19, 23)

Ezzel mind a két csapatnak 9 pontja volt. Sajnos a versenykiírás nem tartalmazta, hogy egyenlőség esetén az egymás elleni eredmény, vagy a pontarány dönt. Így be kellet érnünk a dobogó harmadik fokával.

Ennek ellenére nincs okunk a szégyenre. A lila lányok megmutatták oroszlánkörmüket a nemzetközi mezőnyben. A közönség, az ellenfeleink és vendéglátóink szimpátiáját is kivívták maguknak. Látványos, szép röplabdát játszottunk. Keményen szerváltunk. A mezőnyben nem ismertünk elérhetetlen labdát. Támadásaink is helyenként kemények, „színesek” voltak.

A torna eredményhirdetésén a nyakunkba akasztották a bronzérmet.

A tornán különdíjakat is adtak át. A legjobb feladónak, az UTE játékosát, Kovács Dorkát választották.  

Gratulálunk neki és az egész csapatnak az egész tornán nyújtott teljesítményhez.

UTE:

Dallos Boglárka, Gaál Dorottya, Cseh Nikolett, Szandányi Ivett, Kovács Dorka, Correa Nadine, Fáy Nikolett, Dergez Alexa, Kató Anna, Csákány Blanka, Nagy Kinga

Edző: Herr Zsuzsanna