Az ötödik helyen végeztünk a röplabda bajnokságban!

Szerző: 
Atish
Datum: 
2017. április 27. - 15:00

Hosszú volt az út, de szerdán a végére értünk, és sikerült az ötödik helyen zárni a 2016/2017-es röplabda magyar bajnokságot. Ahogy a mondás tartja, csak a jóra szabad emlékezni, így az alábbiakban idézzük fel az utolsó, MTK elleni párharcunkat. A találkozón készült fényképeket IDE vagy IDE kattintva lehet megtekinteni!

MTK Budapest – UTE 2:3 (-22, 20, 20, -13, -11)
Budapest, Szamos u., 200 néző. V.: Éva T., Kiss Z.
MTK: Lutter L., Lakatos, Papp, Petőváry, Szűcs, Kilyénfalvi
Csere: Hajek-Nagy (liberó), Lesi, Tímár, Horváth
Vezetőedző: Alberto Salomoni

UTE: Juraszik, Háfra, Bezsandolszka, Dégi, Miklai, Headen
Csere: Hadnagy R. (liberó), Lutter E., Ancsin, Varbanova, Császár
Megbízott vezetőedző: Valics György.

Akárcsak az eddigi két mérkőzésen, úgy a harmadik összecsapás első szettje is nagy csatát hozott a két együttes között. A hazaiak szerezték meg a vezetést, majd meg sem álltak 4:1-ig. Ekkor összekaptuk magunkat, és hamarosan már 6:6 állt az eredményjelzőn. A technikai szünetben 8:7 volt a kék-fehérek javára, majd 11:8 után ismét átvettük a játék irányítását, és 11:12-nél már a hazai csapat kért időt. A második szünetben 13:16-ra léptünk el, majd sikerült ezt a hárompontos előnyt is majdnem elajándékozni, hiszen 19:20-nál, illetve 21:22-nél nagyon közel került hozzánk az MTK. Ekkor időt kértünk, majd rendeztük a sorokat, és 22:25-re megnyertük az első játszmát, így 1:0-ra vezettünk.

A második szett 1:0-s hazai vezetése után 3:4-re fordítottunk, majd zsinórban jött 5!! hazai pont, így a technikai szünetben 8:4-re vezetettek a „kékek”. Ezután megint elkezdtünk kapaszkodni, de ellenfelünk sikeresen tartotta a két-három (12:9), olykor ötpontos (15:10) különbségét. 19:12-nél időt kértünk, majd jött is három lila-fehér pont, ami után a hazai edző is időt kért. 22:16-nál is egy pauza következett, majd 24:18-nál három szettlabdát hárítva feljöttünk 24:21-re. Sajnos a negyediket már kihasználta a hazai csapat, így 25:21-re nyertek, és kiegyenlítették az összesített állást (1:1).

A harmadik játékrészben mi szereztük meg a vezetést, majd 2:3-ig nem is adtuk ki a kezünkből. Ekkor megint jött az egy pont itt, egy pont ott, de a technikai szünetben ismét nálunk volt a vezetés (6:8). Sajnos az örömünk nem tartott sokáig, mert azonnal fordított az MTK, és 11:8-nál időt kellett kérnünk. A szünet után sem találtuk a játék ritmusát, a hazaiak viszont „könnyedén” szerezték a pontokat, így a második technikai szünetben már 16:8-ra vezettek. 19:9-nél ismét csak próbáltunk rendet rakni a fejekben, ami többé-kevésbé sikerült is, hiszen lassan, de biztosan elkezdtünk felzárkózni. 23:19-nél a kék-fehérek is időt kértek, majd amíg mi egy, ők két pontot szereztek, így 25:20-ra nyertek, és már 2:1-re vezettek.

A negyedik szettben ismét csak ellenfelünk szerezte meg az első pontot, majd jött zsinórban négy újpesti válasz, ami után a hazaiak időt kértek. Ez segített is, bár a technikai szünetben már 5:8-ra vezettünk. Innentől kezdve állandósult a három-négypontos vezetésünk, bár 8:13-nál már öt is volt közte. 12:15-nél mi is időt kértünk, majd a szünet után beindult a lila henger, ami egészen 12:23-ig ment. Ekkor megint jött egy hazai pont, amire kettővel válaszoltunk, így 13:25-re nyertünk, és 2:2-re egalizáltunk.

Az aranyszettben az MTK szerzett vezetett, majd 2:3-ra fordítottunk. Ekkor megint előhúztunk valamit a tarsolyunkból, és – néhol parádés játékkal – 2:7-re elléptünk. Ezután megint kapkodóvá vált a játékunk, de annyira azért figyeltünk, hogy ne engedjük közel a hazaiakat. Ez egészen 7:14-ig tartott, ekkor ugyanis fordult a kocka, és a kék-fehérek megérezték, hogy még nincs vége a mérkőzésnek, és elkezdték szorgosan gyűjtögetni a pontokat. Ez sajnos négy meccslabdánkba került, ám az ötödikkel már nem tudtak mit kezdeni, így 11:15-re és 2:3-ra győztünk.

A két győztes mérkőzésig tartó párharcot 2:1-re hoztunk, és az ötödik helyen végeztünk a 2016/2017-es bajnokságban!

A mérkőzés után csapatkapitányunkat, Miklai Zsanettet és megbízott vezetőedzőnket, Valics Györgyöt kérdeztük a találkozóról, és a mögöttünk levő szezonról:

Valics György:Mindig nagyon jó érzés győztesként elhagyni a pályát. Gratulálok a lányoknak az ötödik helyhez. Sok mindent lehetne erről a szezonról mondani, de ebben a mérkőzésben minden benne volt! Köszöjük a szurkolóknak, és a családtagoknak, hogy az egész bajnokság alatt mellettünk álltak, és bíztattak minket!

Miklai Zsanett:Nagyon gratulálok a csapatnak, három szettben nagyon jól játszottunk … főleg az utolsó kettőben. Bár a hazai csapat megnyerte a második és a harmadik játszmát, a negyedikben sikerült egy nagy különbségű győzelmet összehozni. Ez a mérkőzés is híven tükrözi mind a két csapat idei teljesítményét, mert volt, hogy az egekben voltunk, volt, hogy a földön. Jelen pillanatban most annak örülök, hogy ezt a párharcot tudtuk hozni, hiszen a bajnoki alapszakaszban mind a két alkalommal kikaptunk az MTK ellen, és hogy meg tudtunk mutatni, hogy ellenük is tudunk jól és eredményesen játszani.