Ötödik helyen végzett U21-es röplabda csapatunk!

Szerző: 
Atish
Datum: 
2018. június 05. - 09:45

A múlt héten, június 1. és 3. között rendezték meg az U21-es röplabda bajnokság hatos döntőjét, ahol csapatunk a BRSE, a Nyíregyháza, a Vasas, a TFSE és a Budaörs csapatával került szembe. Sajnos a bajnokság lebonyolítás nem a legtökéletesebb volt, hiszen a csapatoknak három hónap kihagyás (alapozás) után kellett pályára lépni, illetve az sem segítette az együtteseket, hogy a felnőtt válogatott Európa-bajnoki mérkőzéseket játszik. Bízzunk benne, hogy a következő szezonra az illetékesek kicsit játékos barátabb időpontokat tudnak majd kitalálni.


(fotó: SzPortfotó)

Visszatérve a fináléra, első összecsapásunk a Vasas ellen volt, ahol az első szettben még tartottuk magunkat, majd a másik kettőre kicsit „elfáradtunk”, így ellenfelünk „sima”, 3:0-s győzelmet aratott (23,14,18). Ezt követően jött a Nyíregyháza elleni mérkőzés, ahol ellenfelünk már egy nagyon szoros, a végletekig kiegyenlített, de győztes összecsapáson volt túl a Vasas ellen (22,29,25). Legnagyobb sajnálatunkra itt sem sok babér termett nekünk, bár néha sikerült megszorongatnunk a végső győztest, így ezt a találkozót is ellenfelünk nyerte 3:0-ra (-8,-17,-17).

A pénteki két vereséget követően szombaton a középdöntőben a hazai, Budaörs csapata ellen kellett bizonyítanunk. Itt már sokkal motiváltabban kezdtünk, az első szettet sikerült megnyernünk, ám ezt követően három nagyon szoros játszmában fordított a hazai együttes (3:1 (-21,22,22,22), így ők jutottak a legjobb négy közé.

Vasárnap az ötödik helyért játszottak lányaink, ahol a TFSE volt az ellenfél. Sajnos itt is voltak hullámvölgyek a mérkőzés alatt, hiszen az első két szettet „,magabiztosan” nyertük,  majd két hosszabb szettet követően már 2:2 volt az összesített állás. Az aranyszettben ezúttal nekünk jött ki jobban a lépés, és nagy csatában megnyertük azt, így az ötödik helyen végeztünk a 2017/2018-as bajnokságban (2:3 -14,-14,26,24,-14).

U21-es csapatunk vezetőedzője, Selmeczi Zsuzsanna így élte meg a három napot: „Már a nyilatkozatomban is érintettem, hogy a 2017/18-as országos junior döntőbe jutásunk is egy jó eredménynek számít, hiszen ez egy MTK, Jászberény, Gödöllő csapatának nem sikerült teljesítenie ezt.

Első nap, első mérkőzésünket a Vasas csapat ellen vívtuk ahol egy szoros első szettben maradtunk alul (23-25-re ), és ha egy kicsit is el hisszük, talán nem 3-0-val zárunk. (a Vasas a 3. helyen végzett – szerk.) Még ezen a napon 16 órás kezdéssel a Nyíregyházával volt egy csörténk, amin mondhatni nem igazán találtuk a játékunkat, pedig a torna legjobb támadóját Varga Elizát (csak 4 pontot ütött) úgy gondolom sikerült semlegesítenünk, és ennek ellenére nem tudtunk kibontakozni, itt is 3-0 lett az eredmény. (a Nyíregyháza nyerte meg a bajnokságot – szerk.)

Szombaton, másnap, a Budaörs csapatával kezdtünk délben, itt nagy volt a tét, hiszen aki ezt a mérkőzést nyeri, az mehet tovább négyes döntőbe. A mérkőzésen azt láttam, hogy a csapatot a játék elején nem nyomta a tét, szépen betartva a taktikánkat taktikusan játszottak, de ahogy fizikálisan kezdtek a lányok fáradni, sajnos a koncentrálás is kezdett gyengülni, ami pontatlanságokhoz vezetett. Ezt már nem tudtuk korrigálni, a Budaörs pedig ezt rutinosan kihasználva ránk erőszakolta a játékát, és az első szett kivételével a végjátékokat ők nyertek annak ellenére, hogy mindig mi vezettünk a szettek végén. (a Budaörs a negyedik lett – szerk.)

Vasárnap végül az ötödik helyért léphettünk pályára a TF csapata ellen. Nagyon magabiztosan és szép pontos játékkal tudtunk kezdeni, ami az első két szettig tartott. A harmadik és a negyedik játszmában egy rövidzárlat keletkezett a játékunkba, de szerencsére az ötödik szettben egy bátor véghajrával és két ász szervának köszönhetően megérdemelt győzelemmel zártuk a Női U21 Nemzeti Bajnokságot.

GRATULÁLUNK LÁNYOK AZ EGÉSZ ÉVES TELJESÍTMÉNYHEZ!