Új év, új szokások

Szerző: 
lilafeher7

Sziasztok!

Az UVU'15 kapott egy felkérést, hogy egy blog formájában az Újpest és a honi röplabdázásban jártas szurkolók betekintést nyerhessenek a csoport életéről, a filozófiájáról, lelátói munkásságáról és a jövőbeni tervekről.

Csoportunk 2015 januárjában alakult, azzal a céllal, hogy a holt idényben - amikor labdarúgó mérkőzést nem rendeznek - is legyen olyan újpesti esemény, amin ki tudja engedni a fáradt gőzt, amitől olyan pozitív élményben lesz része, mely segít átlendíteni a dolgos hétköznapok okozta negatív élményeken.

Januártól kezdve minden mérkőzésen megjelentünk, és az első pillanattól kezdve függővé váltunk. Néhány mérkőzés után olyan kötődést éreztünk a sportág és a közeg iránt, hogy úgy éreztük sem a labdarúgó, sem a jégkorong mérkőzések nem kötnek le annyira, hogy kihagyjunk egy-egy röplabda mérkőzést. Február közepén már le is játszottuk az első komolyabb és szurkolói szempontból is fontos tétmérkőzésünket. A csapat ugyanis a Fáy utcában Magyar-Kupa bronzmérkőzést vívott a TF csapatával. A lányok megnyerték a bronzot, de a mi részünkről csak szolídabb ünneplésre futotta. Mindenki tisztában volt vele, hogy ez egy fontos siker volt, de a bajnokság a klub szempontjából kiemeltebb státusszal bírt.

Igyekeztünk az elejétől kezdve egy olyan filozófiát kialakítani, és mindenhol úgy letenni a névjegyünket, hogy az ellenfél szurkolóitól is megkapjuk azokat a pozitív visszajelzéseket, melyeket előtte a csapatunk és a vezetőség részéről már megkaptunk. Azt hiszem - így majdnem 1 év távlatából -, hogy ez sikerült. A magyar bajnokság lebonyolítási szabályzata szerint a márciustól májusig tartó időszak az, amely a bajnokság végkimenetelét illetően a legfontosabb. Lányaink az 5.helyen végeztek az alapszakaszban, így ismételten a TF csapatával vívtunk nagy csatát az eldöntőbe kerülésért. Az első mérkőzés előtt kiderült, hogy Reni sportorvosi papírjai nincsenek rendben, és egy majdnem 5 perces színjátékot követően a bírók közölték, hogy nem engedélyezik a pályára lépését. Ennek köszönhetően a lányok dekoncentráltá váltak, és sima vereséget szenvedtünk. A következő mérkőzésen bemutattuk első koreónkat, a lányok pedig begyújtották a rakétákat, és a következő 3 meccset megnyerve bejutottunk az elődöntőbe.

A friss Magyar-Kupa győztes Vasassal kellett megvívnunk a csatát a döntőbe jutásért. Az első mérkőzés megint rosszul kezdődött. Reni sérülést szenvedett, ami megint zavart okozott, és ahogy a TF ellen, úgy itt is sima vereséget szenvedtünk. A forgatókönyv tehát ugyanúgy alakult, ahogy a negyeddöntőben, így bizakodva vártuk a második felvonást. A második mérkőzésen bravúrt-bravúrra halmoztak a lányok, és teltház előtt fantasztikus győzelmet arattunk, amivel egalizáltuk a párharcot. Sajnos az elődöntő következő mérkőzésein kijött a két csapat közti különbség, és 3-1-es összesítéssel a Vasas jutott a Magyar bajnokság döntőjébe, ahol a Békéscsabával találkozott.

Lányaink a rájátszást a Gödöllő elleni bronzmeccsekkel folytatták. Rendkívül színvonalas párharcban 3-1-es összesítéssel megnyertünk a 2014/15-ös bajnokság bronzérmét. Az utolsó mérőzés után a lányokkal hatalmas ünneplésbe kezdtünk.

A lelátón igyekeztünk egységesek lenni - ez hellyel-közzel sikerült is – ennek ellenére a szezont követően leültünk, és átbeszéltük, hogy mely dolgok azok, amelyeken változtatnunk kell, hogy a csoport előrébb tudjon lépni a megkezdett úton. A nyár folyamán az első UVU-s bulin és a strandröplabda bajnokság fordulóin eltöltött idő, élmény, és rengeteg beszélgetés is segített abban, hogy átlépjük azt a határt, mely után kijelenthetjük, hogy a társaság valóban összekovácsolódott, és valóban van értelme a folytatásnak. A nyár folyamán elkészültek az egyenpolók, a hazai illetve az idegenbeli drapink is.

A tavaszi lelátói munkának köszönhetően az új szezonra a létszámunk megduplázódott. Csapatunk is megerősödött és a szezon előtt a szakmai stáb és a vezetőség a harmadik hely megtartását tűzte ki célul. Az ősz folyamán is igyekeztünk mindenhol a lehető legjobb létszámban megjelenni. Számunkra az őszi szezon két legfontosabb túrája a jászberényi és a békéscsabai volt. Az előbbin a TV közreműködésének köszönhetően (a kezdési időpontot a meccs hetének hétfőjén szombatról csütörtök délutánra tették) a tervezettől eltérően csekély létszámban tudtunk csak megjelenni. Reagálva a változásra készültünk egy kiírással is, amit majd 3 labdameneten keresztül kitartottunk, de a TV ezt nem mutatta. A békéscsabai túra viszont megmozgatta a csoportunk összes tagját, és végül elég jó létszámban sikerült képviseltetni magunkat.

Az ősz során, mint minden csapat életében nálunk is volt egy kisebb hullámvölgy. Ez a csabai sima vereséget követően csúcsosodott ki, ami után decemberre az a feladata maradt a csapatnak, hogy a hátralévő 5 mérkőzését megnyerje és jó szájízzel tudjon elmenni az ünnepekre. A TF, a Berény elleni első kupameccs, a Budaörs és a Jászberény elleni bajnokin aratott győztes meccseket követően úgy gondoltuk, hogy vége a hullámvölgynek, és az év utolsó tétmérkőzését (Jászberény elleni kupavisszavágó) lendületből behúzzuk. Sajnos nem így lett, és az első meccsen aratott sima 3-0-s győzelmünket lekopírozta a Jászberény, így következhetett az aranyszett. Az aranyszettben már 13-10-re is vezettünk, de sajnos sikerült búcsúznunk a kupából…

Az ünnepek kicsit rossz szájízzel teltek.

Jelenleg 2016-ot írunk, ahol az első tétmérkőzésünket szombaton lejátszottuk. Sima első szettet követően azt hittük, hogy ismételten könnyedén bezsebeljük a 3 pontot, de nem így lett. Izgalmas és fordulatos mérkőzésen 1-2-ről 3-2-re fordítottunk. A 3 pont helyett csak 2 lett meg, de ennek is nagyon tudtunk örülni, hiszen az ilyen győzelmek még jobban összekovácsolják a csapatot. Ez a siker rá is fért már a lányokra.

A 15.fordulóban Kaposváron lépünk pályára, ahonnan szeretnénk elhozni a 3 bajnoki pontot. Nem lesz egyszerű, de a szombati győzelemből erőt merítve ez sikerülhet!

HAJRÁ LILÁK!

BS